Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Šport

Real Madrid a La Liga odsúdili rasistické urážky voči hráčom Barcelony

Hráč Barcelony Lamine Yamal (vľavo) oslavuje s hráčom Barcelony Alejandrom Baldem po strelení tretieho gólu v zápase španielskej futbalovej La Ligy medzi Realom Madrid a Barcelonou na štadióne Santiago Bernabeu v Madride v sobotu 26. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Katalánci zvíťazili v prvom El Clasicu sezóny vysoko 4:0, medzi strelcami bol i Yamal.

Madrid 27. októbra (TASR) - Španielsky futbalový klub Real Madrid a vedenie La Ligy odsúdili rasistické urážky, ktoré smerovali z hľadiska na hráčov FC Barcelona počas sobotného šlágru najvyššej španielskej súťaže na Santiago Bernabeu. Podľa agentúry Reuters sa mal stať terčom urážok najmä Lamine Yamal, korene 17-ročného krídelníka siahajú do Maroka a Rovníkovej Guiney.

Katalánci zvíťazili v prvom El Clasicu sezóny vysoko 4:0, medzi strelcami bol i Yamal. Real Madrid v súvislosti s incidentom uviedol, že začal vyšetrovanie s cieľom identifikovať páchateľov. "Real Madrid dôrazne odsudzuje akékoľvek správanie zahŕňajúce rasizmus, xenofóbiu alebo násilie vo futbale. Zároveň vyjadruje hlbokú ľútosť nad urážkami, ktoré včera večer vyslovilo niekoľko fanúšikov v rohu štadióna," uviedol "biely balet" vo vyhlásení. Barcelona sa k incidentu zatiaľ nevyjadrila.