Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Šport

Real po prestávke Borussiu prevalcoval, Sahin: Zle sme bránili

Na snímke Carlo Ancelotti. Foto: TASR/AP

Borussia na Santiago Bernabeu dokázala v prvom polčase odhaliť slabiny obrany domácich.

Madrid 23. októbra (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund mali na dosah úspešnú odplatu za prehru v tohtoročnom finále Ligy majstrov. V utorkovom zápase 3. kola ligovej fázy viedli do prestávky na pôde Realu Madrid 2:0, napokon však prehrali 2:5 a prvýkrát v súťaži nebodovali naplno. Tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti mohol zverencov za druhý polčas jedine pochváliť, jeho náprotivok Nuri Sahin priznal, že Dortmunďania nezvládli obrannú fázu.

Borussia na Santiago Bernabeu dokázala v prvom polčase odhaliť slabiny obrany domácich. Najprv sa Madridčania v šestnástke priveľmi sústredili na hrotového útočníka Serhoua Guirassyho a nevšimli si zbiehajúceho Donyella Mallena, ktorý dostal od Guinejčana ideálnu prihrávku. Následne skóroval aj Jamie Gittens, dokonca z akcie dvaja proti štyrom. Po zmene strán však prišla gólová smršť domácich. Všetkých päť gólov padlo v záverečnej polhodine, trikrát sa trafil Vinicius Junior. "V prvom polčase sme hrali veľmi dobre. Vedeli sme nájsť riešenia, keď sme mali loptu a dvakrát nádherne skórovali. Neboli sme dobrí len v útoku, ukázali sme sebavedomie aj v držaní lopty. Lenže celkovo sme zle bránili. Nie je veľa hráčov, ktorí dokážu to čo Vinicius a dnes nám dal lekciu," priznal Sahin podľa uefa.com.

Ako zlomový moment sa javila byť 55. minúta, pomerne rýchlo po zmene strán turecký kouč vystriedal strelca gólu Gittensa a zdalo sa, že chce výsledok 2:0 ubrániť. "Gittens hral dobre, no nevedeli sme zastaviť Rodryga a chcel som s tým niečo urobiť. Po striedaní sme nedokázali zrealizovať našu stratégiu a súper nás zatlačil," snažil sa nájsť vysvetlenie svojho rozhodnutia Sahin.

Real už v minulom zápase neuspel na pôde Lille, keď prehral 0:1 a ďalšie zaváhanie nechcel dopustiť. Ancelotti však prezradil, že v šatni cez prestávku nebola žiadna búrka. "Pokojne sme si vysvetlili, čo treba zmeniť. Upravili sme systém a začali hrať s väčšou intenzitou. V prvom polčase sme veľmi nepressovali, prenechali sme súperovi kontrolu a ten dal dva pomerne jednoduché góly. Bolo evidentné, čo treba urobiť a prácu sme si splnili excelentne. Druhý polčas nám ukázal, ako sa to má robiť," vyjadril spokojnosť taliansky kouč.

Aj autor hetriku prezradil, že za stavu 0:2 tím nepanikáril. "Vedeli sme, že sme doma a s podporou fanúšikov sa môže stať čokoľvek. Vypočuli sme si trénera a následne dali do toho všetko a postarali sa o comeback," pochvaľoval si Vinicius, ktorý sa rovnako ako jeho spoluhráči teší na sobotňajšie El Clasico proti FC Barcelona: "Pôjdeme do toho a budeme bojovať. Tak ako vždy túto sezónu."