Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Šport

Reprezentácie by mali mať na ME 26-členné kádre

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Juraj Kucka (vpravo) a tréner Štefan Tarkovič sa tešia po výhre 2:1 v kvalifikačnom zápase H-skupiny MS2022 Slovensko - Rusko v Trnave v utorok 30. marca 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

K zmene pristúpila UEFA pre nahustený kalendár súťaží v sezóne ovplyvnenej pandémiou koronavírusu a obavy z preťaženia hráčov.

Nyon 27. apríla (TASR) - Kádre účastníkov futbalových majstrovstiev Európy 2020 by mali mať 26 členov. To znamená o troch viac, ako bývalo zvykom. Zmenu navrhla v pondelok reprezentačná komisia Európskej futbalovej únie (UEFA), k definitívnej úprave pravidiel by mohlo prísť v priebehu týždňa.

K zmene pristúpila UEFA pre nahustený kalendár súťaží v sezóne ovplyvnenej pandémiou koronavírusu a obavy z preťaženia hráčov. Už dávnejšie prišlo k rozhodnutiu, že tímy budú môcť v riadnom hracom čase vystriedať päť hráčov. Európsky šampionát je na programe 11.júna - 11. júla, Slovensko sa predstaví v E-skupine spoločne so Španielskom, Poľskom a Švédskom. Správu priniesla agentúra AP.