Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Roglič odstúpil z Tour de France po páde v dvanástej etape

Slovinec Primoz Roglič prechádza cieľovou čiarou so zranením ramena po páde v posledných kilometroch dvanástej etapy cyklistických pretekov Tour de France na 203,6 km so štartom v Aurillacu a cieľom vo Villeneuve-sur-Lot vo Francúzsku vo štvrtok 11. júla 2024. Foto: TASR/AP

Roglič prišiel vo štvrtok do cieľa, no nabral dvojminútové manko a prepadol sa na šieste miesto v celkovom hodnotení.

Pau 12. júla (TASR) - Slovinský cyklista Primož Roglič odstúpil z prebiehajúcej Tour de France. Držiteľ štyroch titulov z dvoch grand tour bol súčasťou hromadného pádu vo štvrtkovej dvanástej etape. Informáciu potvrdil jeho tím Red Bull Bora-Hansgrohe a agentúra DPA.

Roglič je držiteľ troch individuálnych víťazstiev na TdF, vlani vyhral Giro d'Italia a trikrát za sebou aj Vueltu (2019-2021). "Primož bol dôkladne vyšetrený. S ohľadom na naše nadchádzajúce ciele bolo rozhodnuté, že nebude pokračovať," stojí v oficiálnom oznámení tímu.

Ten nepriblížil rozsah zranení svojho jazdca, no po páde 12 kilometrov pred cieľom má mať problémy s pravým bokom a ramenom. Roglič prišiel vo štvrtok do cieľa, no nabral dvojminútové manko a prepadol sa na šieste miesto v celkovom hodnotení. On i tím, do ktorého prišiel tento rok, mali za cieľ celkový triumf. Ten sa začal vzďaľovať už skôr pre pomerne veľkú časovú stratu, odstúpenie Alexandra Vlasova a prvý pád Rogliča počas zjazdu v jedenástej etape.