Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Rovanperä sa stal víťazom Rely Poľska

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Líder svetového šampionátu Belgičan Thierry Neuville z Hyundaiu sa umiestnil na štvrtom mieste.

Varšava 30. júna (TASR) - Fínsky automobilový pretekár Kalle Rovanperä sa stal víťazom Rely Poľska. Jazdec Toyoty nastúpil ako náhradník za Sebastiena Ogiera. Osemnásobný majster sveta mal haváriu v príprave na podujatie. Na poľnej ceste sa zrazil s autom a museli ho previesť do nemocnice v Olsztyne. Na druhom mieste skončil Walesan Elfyn Evans z Toyoty s mankom 28,3 sekundy. Francúz Adrien Fourmaux z tímu M-Sport Ford skončil tretí.

"Bol to skvelý týždeň. Som šťastný, že sme pomohli tímu a získali veľa bodov," povedal Rovanperä podľa agentúry Reuters. Líder svetového šampionátu Belgičan Thierry Neuville z Hyundaiu sa umiestnil na štvrtom mieste.



Výsledky Rely Poľska:


1. Kalle Rovanperä, Jonne Halttunen (Fín./Toyota GR Yaris) 2:33,07 h, 2. Elfyn Evans,Scott Martin (Wal./Toyota GR Yaris) + 28,3 s, 3. Adrien Fourmaux,Alexandre Coria (Fr./Ford) + 42,7, 4. Thierry Neuville,Martijn Wydaeghe (Bel./Hyundai) + 1:10,8 min, 5. Martins Sesks,Renars Francis (Lot./Ford) + 1:47,0, 6. Andreas Mikkelsen,Torstein Eriksen (Nór./Hyundai i20) + 2:16,6