Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Šach: Slovenky zdolali Tadžikistan, muži remizovali s Bangladéšom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slovákom (43. nasadení) patrí v kategórii Open priebežná 55. priečka s bilanciou 3-2-2. Proti súperom z Bangladéša vyhral svoju partiu len Samir Sahidi.

Budapešť 19. septembra (TASR) - Slovenskí reprezentanti remizovali v 7. kole Šachovej olympiády v Budapešti s Bangladéšom 2:2. Ich krajanky zvíťazili v stredu nad Tadžikistanom 3:1.

Slovákom (43. nasadení) patrí v kategórii Open priebežná 55. priečka s bilanciou 3-2-2. Proti súperom z Bangladéša vyhral svoju partiu len Samir Sahidi. Juraj Druska a Sebastián Lukáš Kostolanský uhrali remízy a Viktor Gažík svojmu súperovi podľahol. Ako jediní prechádzajú olympiádou stále bez zaváhania Indovia (7-0-0).

O body ženského družstva sa postarali Zuzana Borošová, Simona Bochničková a Ema Walterová, svoju partiu prehrala len Alena Mrvová. Slovenkám, ktoré sú nasadené ako 32., patrí priebežne 26. priečka s bilanciou 4-2-1. Na čele celkového poradia ženského turnaja sú zatiaľ stopercentné šachistky Indie (7-0-0), ktoré obhajujú bronz z domácej olympiády v Čennaí 2022.

Šachová olympiáda - 7. kolo:

muži:

SLOVENSKO - Bangladéš 2:2

ženy:

SLOVENSKO - Tadžikistan 3:1