Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Šport

Schmiedlová prehrala v 1. kole dvojhry s Wang Ja-fan

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder Číňanke Wang Ja-fan v 1.kole dvojhry na grandslamovom turnaji Wimbledon v Londýne 1. júla 2024. Foto: TASR/AP

Schmiedlová v prvom sete nenašla recept na rýchlu hru Wang Jan-fan, robila priveľa nevynútených chýb a inkasovala "kanára".

Londýn 1. júla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Číňanke Wang Ja-fan podľahla 0:6, 6:3, 4:6. Slovensko tak prišlo na tráve All England Clubu aj o posledné želiezko v singli, Rebecca Šramková prehrala v pondelok s osemnástou nasadenou Ukrajinkou Martou Kosťukovou 3:6, 2:6.

Schmiedlová v prvom sete nenašla recept na rýchlu hru Wang Jan-fan, robila priveľa nevynútených chýb a inkasovala "kanára". Na začiatku druhého dejstva prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Za stavu 4:3 odvrátila tri brejkbaly a vynútila si tretí set. V ňom však mala navrch Číňanka, ktorá za stavu 2:2 vďaka sérii winnerov zobrala Schmiedlovej podanie. Wang Ja-fan upravila vzájomnú bilanciu so slovenskou jednotkou na 4:1, všetky predchádzajúce duely sa hrali na harde.



ženy - dvojhra - 1. kolo:

Wang Ja-fan (Čína) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:0, 3:6, 6:4