Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Šport

Schmiedlová prehrala v 1. kole dvojhry na US Open s Tausonovou

Na snímke Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR/AP

Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu s Tausonovou, keď v druhom geme prelomila podanie Dánky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0.

New York 28. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Napriek sľubnému úvodu podľahla Dánke Clare Tausonovej 6:1, 6:7 (5), 2:6 a neodplatila jej prehru z augustového turnaja WTA v Clevelande. Slovensko tak v New Yorku prišlo o jediné želiezko v singli.

Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu s Tausonovou, keď v druhom geme prelomila podanie Dánky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. Slovenka hrala variabilne a robila oveľa menej nevynútených chýb ako Tausonová. Za stavu 4:1 opäť zobrala súperke servis a úvodné dejstvo sa stalo jasne jej korisťou. V druhom sete vyrovnala Schmiedlová z 2:4 na 4:4 q vynútila si tajbrejk, no v jeho koncovke slávila úspech Tausonová. V treťom sete Dánka po dvoch brejkoch odskočila slovenskej jednotke na 4:0 a zápas už dotiahla do úpešného konca.



ženy - dvojhra - 1. kolo:

Clara Tausonová (Dán.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 1:6, 7:6 (5), 6:2