Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 23. november 2024Meniny má Klement
< sekcia Šport

Senica vyhrala na pôde Ružomberka 2:0

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Piroska z jedenástky spečatil výsledok 0:2.

Ružomberok 15. septembra (TASR) - V 9. minúte Almaský umne posunul loptu Pekárovi, no tomu strela v sľubnej pozícii z hranice "veľkého vápna" absolútne nesadla.

O šesť minút neskôr sa Diviš, po kolmici od Kóňu (situácia však zaváňala ofsajdom) sám rútil na Zicha, no ružomberský brankár Seničanovi tutovku reflexívne zmaril. Na druhej strane po rýchlom brejku Serečin ľahkovážne zo siedmich metrov poslal len "malú domov" do Švengerových rúk. V 25. minúte nepríjemný Kóňov ďalekonosný projektil minul domácu svätyňu. V 33. minúte gólman Liptákov z vinkla vytisol Černého priamy kop. V závere polčasu ešte Kóňa poriadne natiahol Zicha a potom Ďubek vo vyloženej pozícii tesne minul senickú bránu.

MFK Ružomberok – FK Senica 0:2 (0:0)

Góly: 50. Diviš, 90+ Piroska. Rozhodca: Sedlák, ŽK: Práznovský, Gerec - Frýdek, Koutný, Krajčík, Štepanovský, ČK: 89. Ďubek (Ružomberok), 1757 divákov.

Druhé dejstvo po necelých dvoch minútach mohol otvoriť gólom ružomberský Serečin, brankár hostí už bol prekonaný, lenže lopta o kúsok minula priestor medzi žrďami. No vzápätí udreli Seničania, Piroskov polostrieľaný center poslal dobiehajúci Diviš do nekrytého pravého dolného rohu ružomberskej brány – 0:1. Domáci tlak vyrovnanie nepriniesol, naopak v 89. minúte po brejku Senice Ďubek faulom vo "veľkom vápne" v šanci Diarrassoubu, za čo uvidel červenú kartu a Piroska z nariadenej jedenástky spečatil zápasový výsledok – 0:2.

Zostavy a striedania:

MFK Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – M. Nagy – L. Lupták (69. Ivan Kotora), Serečin, Ďubek, Š. Pekár – Almaský (60. Gerec)

FK Senica: Švenger – Krajčík, Pavlík, Brabec, Wijlaars – Koutný (73. Kriško) – Černý (67. Diarrassouba), Piroska, Kóňa, Frýdek – Jar. Diviš(86. Štepanovský)

Hlasy trénerov:

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "V prvom polčase sme boli veľmi nervózni, odskakovali nám ľahké lopty. Čo sa týka nasadenia, tak to bolo v poriadku, ale nervozita sa mi zdala až neprimeraná. Pred zápasom som chlapcov nabádal, aby hrali sebavedomo a boli aktívni, pretože Senica svojou hrou nám v podstate vyhovuje. Žiaľ, moje slová nepadli na úrodnú pôdu. Možno, keby sme premenili jednu zo šancí v prvom polčase, Serečin bol úplne sám pred brankárom a potom aj Ďubek, by sme sa trošku upokojili a hrali futbal, ako v predchádzajúcich domácich zápasoch. Dnes sa nám to ale nepodarilo."

Zdeněk Psotka, tréner Senice: "Prvý polčas mal také tempo, aké som ešte počas svojho pôsobenia na Slovensku nevidel. Oba tímy chceli hrať rýchly kombinačný futbal. Preto tento polčas bol nadpriemerný. Akurát mu chýbali góly, šance boli na oboch stranách. Na začiatku druhého polčasu sme dali vytúžený gól vonku. No potom akoby nastal strach o víťazstvo. Boli sme veľmi pasívni, domáci nás prehrávali, mali značný tlak. Som veľmi rád, že sa nám podarilo streliť prvý gól na súperovom ihrisku a že sme získali body."