Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Šport

Šesťorkin odmietol osemročné predĺženie zmluvy s New Yorkom Rangers

Ruský hokejový brankár Igor Šesťorkin. Foto: TASR/AP

Nový kontrakt, ktorý vedenie Rangers predložilo 28-ročnému brankárovi, by prekonal osemročnú zmluvu na 84 miliónov dolárov, ktorú podpísal v roku 2017 brankár Carey Price (Montreal Canadiens).

New York 9. októbra (TASR) - Ruský hokejový brankár Igor Šesťorkin odmietol osemročné predĺženie zmluvy s New Yorkom Rangers v NHL. Kontrakt na 88 miliónov dolárov by z neho urobil najlepšie plateného gólmana v histórii zámorskej profiligy. Ak sa s klubom nedohodne na podmienkach novej spolupráce, po tejto sezóne sa stane neobmedzeným voľným hráčom.

Nový kontrakt, ktorý vedenie Rangers predložilo 28-ročnému brankárovi, by prekonal osemročnú zmluvu na 84 miliónov dolárov, ktorú podpísal v roku 2017 kanadský brankár Carey Price (Montreal Canadiens). "Milujem tento tím a fanúšikov, takže by bolo skvelé tu zostať. Ale nikdy neviete, čo sa stane," uviedol Šesťorkin ešte v septembri. Podľa predpokladov by mal nastúpiť na úvodný duel novej sezóny NHL, ktorú New York odštartuje v stredu na ľade Pittsburghu Penguins. Informáciu priniesol portál nhl.com.