Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Šport

Bugárová so Sidovou získali na Zemníku bronz v K2 na 500 m

Na snímke diváci na majstrovstvách Európy juniorov (MEJ) a do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike na bratislavskom Zemníku v nedeľu 30. júna 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Deblkanoisti Eduard Strýček s Petrom Kizekom dopádlovali na šiestej priečke, na európskych šampiónov Španielov Manuela Fontana s Martinom Jacomem stratili vyše tri sekundy.

Bratislava 30. júna (TASR) - Slovenská rýchlostná kanoistika získala na MEJ a do 23 rokov na bratislavskom Zemníku prvú medailu. Postarali sa o ňu Réka Bugárová s Biankou Sidovou, ktoré vybojovali bronz v K2 na 500 m. Vo finále kategórie U23 skončili na treťom mieste so stratou 0,364 s na víťazné Britky Zoe Clarkovú a Kristinu Armstrongovú.



Pred dvoma rokmi na MSJ v Szegede finišovali Slovenky medzi juniorkami na päťstovke na striebornej pozícii. Pre Sidovú je bronz v debli zadosťučinením za nenaplnené medailové ambície v singli. Na kilometri i na polovičnej trati skončila na kontinentálnom šampionáte na Zemníku piata.



"Vo finále sme predviedli veľmi vydarenú jazdu. Veľmi dobre sme si rozložili sily. Mali sme medailové ambície, v rozjazdách sme dosiahli štvrtý najrýchlejší čas, ale museli sme to potvrdiť. Po dojazde do cieľa sme najprv nevedeli, že máme bronz. Dozvedeli sme sa to až keď sme išli s loďou na váhu. Je to moja prvá medaila v kategórii do 23 rokov na vrcholnom podujatí. Veľmi sa z nej teším," uviedla Sidová.

Bugárová bola s finálovou jazdou maximálne spokojná. "Bola úžasná. Vyšiel nám štart, čo nás veľmi povzbudilo. V strednom tempe som nevedela poriadne kde som, ale cítila som, že to točím. V posledných metroch som periférne videla, že oni trochu spomaľujú, tak sme pridali. Mala som už toho dosť, ale potlačili sme to na tretie miesto."

Výsledky finále K2 žien do 23 rokov na 500 m:

1. Zoe Clarková, Kristina Armstrongová (V. Brit.) 1:41,917, 2. Kateřina Zárubová, Barbora Betlachová (ČR) +0,084, 3. Réka BUGÁROVÁ, Bianka SIDOVÁ (SR) +0,364