Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Šport

Sinner zdolal Djokoviča vo finále turnaja v Šanghaji, získal 17. titul

Srb Novak Djokovič hrá proti Jannikovi Sinnerovi z Talianska počas finálového zápasu mužskej dvojhry na tenisovom turnaji Shanghai Masters v Qizhong Forest Sports City Tennis Center v čínskom Šanghaji v nedeľu 13. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Prvý set priniesol dominanciu hráčov na servise. O jeho zisku musel rozhodnúť až tajbrejk, v ktorom si Sinner vypracoval náskok 4:0 i 5:1 a už svoju výhodu nepustil.

Šanghaj 13. októbra (TASR) - Taliansky tenista Jannik Sinner sa stal víťazom turnaja Masters 1000 v Šanghaji. Najvyššie nasadený hráč zdolal vo finále štvorku "pavúka" Srba Novaka Djokoviča 7:6 (4), 6:3. Pre svetovú jednotku to bol siedmy turnajový triumf v sezóne a sedemnásty v kariére.

Prvý set priniesol dominanciu hráčov na servise. O jeho zisku musel rozhodnúť až tajbrejk, v ktorom si Sinner vypracoval náskok 4:0 i 5:1 a už svoju výhodu nepustil. V druhom dejstve bol rozhodujúci štvrtý gem, Talian využil druhý brejkbal pri servise Djokoviča. V deviatej hre premenil hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu so Srbom na 4:4.

dvojhra - finále:

Jannik Sinner (Tal.-1) - Novak Djokovič (Srb.-4) 7:6 (4), 6:3