Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Šport

Skokan do výšky Peter Horák zdolal 221 cm, limit na HME odolal

Peter Horák Foto: TASR/Dušan Hein

Pre slovenského reprezentanta bol memoriál Vladimíra Savčinského druhé preteky, v ktorých sa pokúšal prekonať limit na halové majstrovstvá Európy v Göteborgu (1.-3.marca), ktorý má hodnotu 226 cm.

Bardejov 11. januára (TASR) – Na 8. ročníku medzinárodných pretekov v skoku do výšky v bardejovskej hale, ktorým bol memoriál Vladimíra Savčinského, sa zišlo 71 súťažiaciach v štyroch vekových kategóriach z Česka, Poľska, Ukrajiny a Slovenska.

O najhodnotnejší výkon sa postaral Peter Horák z VČS Dukla Banská Bystrica, keď výkonom 221 cm vytvoril rekord podujatia.

Pre slovenského reprezentanta to boli druhé preteky, v ktorých sa pokúšal prekonať limit na halové majstrovstvá Európy v Göteborgu (1.-3.marca), ktorý má hodnotu 226 cm.

Po troch neúspešných pokusoch na tejto výške Horák nebol sklamaný: "Na prvých pretekoch v nemeckom Essingu to bolo 223 cm, dnes to bolo o niečo menej. No stále je začiatok sezóny a treba sa technicky do toho dostať. Treba skákať, chutí mi to. Po ľahšom zranení som s výkonom spokojný, no na tých 226 cm si ešte treba počkať."

Najbližšie sa skokani do výšky zídu v českých Hustopečiach. "Skáče sa mi tam veľmi dobre, každá ďalšia súťaž bude najmä o prekonaní limitu na HME," dodal slovenský reprezentant.



Skok do výšky v hale, Memoriál Vladimíra Savčinského v Bardejove:

Muži: 1. Peter Horák (VČS Dukla Banská Bystrica) 221 cm, 2. Lukáš Beer (Slávia TU Košice) 217 cm, 3. Ondrej Krivuš (VČS Dukla Banská Bystrica) 208 cm

Juniori: 1. Andrej Popovič (Ukr.) 208, 2. Ľubomír Zeman (Vital Bratislava) 200 cm, 3. Sergej Kozlovskij (Ukr.) 200 cm