Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Šport

Škriniar pred zápasom so Švédmi: Naše veci by na nich mohli platiť

Na snímke vľavo tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona a kapitán Milan Škriniar počas tlačovej konferencie pred zápasmi C-skupiny Ligy národov so Švédskom a Azerbajdžanom v Senci vo štvrtok 10. októbra 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Kapitán tímu Milan Škriniar verí, že Slováci neinkasujú.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Senec 10. októbra (TASR) - Slovenskí futbalisti vstúpia do svojho tretieho zápasu v C-divízii Ligy národov proti Švédsku s nulou na konte inkasovaných gólov. Kapitán tímu Milan Škriniar verí, že Slováci neinkasujú ani tentoraz, no uvedomuje si silu súpera. Podľa neho bude dôležité udržať krok so Švédmi najmä vo fyzickosti.

Slovákov čaká papierovo najťažší súper. Chcú si udržať postavenie nezdolaného tímu a do tabuľky si chcú k šiestim bodom pripísať ďalšie tri. "Tri korunky" však doteraz ešte nikdy nezdolali. "Tak ťažko podľa mňa vybrať nejakého favorita, možno papierovo sú to oni podľa rankingu a asi aj podľa hodnoty mužstva. Ale verím, že najmä domáce prostredie nám pomôže. Ja si myslím, že kvalitu na to určite máme," uviedol obranca Paríža Saint-Germain.



Severania v predošlých dvoch zápasoch zdolali Azerbajdžan 3:1 a Estónsko 3:0. "Vieme, že sú fyzicky veľmi dobre pripravení a hlavne aj veľmi futbaloví, čiže majú to také vyrovnané. Nie je to také klasické severské mužstvo, ktoré má všetko postavené na fyzičnosti, ale sú aj technicky dobre vybavení. Čaká nás ťažký zápas a podľa mňa v tej fyzičnosti sa im budeme musieť vyrovnať a hlavne v súbojoch. Tie musíme vyhrávať. S loptou futbal hrať vieme a myslím, že tieto naše veci by na nich mohli platiť," dodal Škriniar.

Kapitán slovenského tímu prezradil, na čo sa v príprave na súpera najviac zamerali: "Od prvého dňa sme pracovali na nejakej defenzívnej fáze a na pressingu, pretože ako nám aj tréner vravel, v tých uplynulých dvoch zápasoch to nebolo úplne optimálne. Ide o to načasovať, kedy do pressingu ísť, kedy neísť, kedy radšej počkať a keď ísť, tak všetci spolu. Od prvého dňa sa na to chystáme a na tom sme najviac pracovali."

Slováci zatiaľ v dvoch zápasoch neinkasovali a Škriniar verí, že séria bude pokračovať. "Sme radi, že zatiaľ sme nedostali gól, aj keď Azerbajdžan a aj Estónci hrozili a už oni nám mohli dať gól. Sme radi, že sme to ustáli, ale myslím, že to nie je len zásluha obrany a brankára, ale je to práca celého mužstva."

Severania sa budú musieť zaobísť bez útočníka Alexandra Isaka z Newcastlu United. Naopak, veľkou ofenzívnou zbraňou je 26-ročný zakončovateľ Viktor Gyökeres, ktorý výbornými výkonmi nadväzuje na úspešnú minulú sezónu, keď sa zaskvel 29 gólmi v drese Sportingu Lisabon a pomohol tímu k zisku titulu. V úvode nového ročníka portugalskej ligy nastrieľal v ôsmich dueloch dovedna 11 gólov a púta pozornosť svetových veľkoklubov. Gyökeres sa strelecky presadil aj v septembrovom asociačnom termíne, najskôr raz do siete Azerbajdžanu (3:1) a dvakrát skóroval proti Estónsku (3:0). "Majú obrovskú kvalitu aj na lavičke. Kvalitu dokážu dobre nahradiť. Nemyslím si, že by mali nejako meniť rozostavenie, alebo štýl hry," povedal tréner Slovákov Francesco Calzona.



Aj jemu chýbajú viacerí hráči, ktorí by zrejme boli v základnej zostave. Či už Juraj Kucka, Martin Dúbravka, alebo Ivan Schranz. "O zostave nemám žiadne pochybnosti. Na tréningu som videl živé mužstvo s entuziazmom. Mám teda príjemné problémy vybrať tú správnu jedenástku. Nechcem povedať, že zranení hráči v tomto momente nie sú až tak dôležití, samozrejme vieme, aký vplyv majú pre naše mužstvo, ale sú tu iní hráči, ktorí majú svoju kvalitu a sú tu práve preto," dodal Calzona.