Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Šport

Slafkovský vynechá pre zranenie ramena minimálne týždeň

Na snímke Juraj Slafkovský. Foto: TASR/AP

Zámorské médiá už predtým informovali, že 20-ročný krídelník má problémy s ramenom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Montreal 22. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský bude pre zranenie v hornej časti tela chýbať Montrealu Canadiens minimálne týždeň. Klub NHL to oznámil v utorok na svojom oficiálnom twitterovom účte.

Zámorské médiá už predtým informovali, že 20-ročný krídelník má problémy s ramenom. Slafkovský sa zranil počas piatkovej tréningovej jednotky, no počas víkendu nastúpil v dueli s New Yorkom Islanders, v ktorom si pripísal dve asistencie. "Habs" prehrali 3:4 po nájazdovom rozstrele.



Slafkovský vynechal pre zranenie pondelňajší tréning, rovnako ako obranca Mike Matheson, ktorý má bolesti v hornej časti tela. Slovenský útočník zaznamenal v úvodných šiestich dueloch sezóny jeden gól a päť asistencií. Canadiens znovu posúdia zdravotný stav draftovej jednotky z roku 2022 o týždeň, uviedol portál CBC Sports.

Slafkovský vynechal pre zranenie pondelňajší tréning, rovnako ako obranca Mike Matheson, ktorý má bolesti v hornej časti tela. Bronzový medailista z Pekingu 2022 a najužitočnejší hráč olympijského turnaja trénoval v utorok dopoludnia individuálne, z ľadu odišiel pred spoločným tímovým tréningom. Montrealu tak bude chýbať v noci na stredu v domácom zápase proti New Yorku Rangers, vynechá aj víkendové duely so St. Louis a Philadelphiou.

Slovenský útočník zaznamenal v úvodných šiestich dueloch sezóny jeden gól a päť asistencií. Canadiens znovu posúdia zdravotný stav draftovej jednotky z roku 2022 o týždeň, uviedol portál CBC Sports. Počas jeho absencie zaujme pozíciu na krídle prvého útoku Kirby Dach. Do stredu druhého útoku sa presunie Fín Oliver Kapanen, sezónny debut by mal proti NY Rangers absolvovať Michael Pezzetta.