Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Šport

Slováci triumfovali v prípravnom stretnutí nad Portugalskom 65:63

Na snímke vpravo Jakub Mokráň (Slovensko) a vľavo Francisco Amarante (Portugalsko) počas prípravného basketbalového zápasu Slovensko - Portugalsko 4. júla 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Najlepším strelcom výberu trénera Aramisa Nagliča bol s 18 bodmi Matúš Hronský.

Bratislava 4. júla (TASR) – Slovenská mužská basketbalová reprezentácia zvíťazila v prípravnom zápase s Portugalskom 65:63. Najlepším strelcom výberu trénera Aramisa Nagliča bol s 18 bodmi Matúš Hronský. Slováci zakončia letný blok prípravy ďalším duelom s týmto súperom, ktorý je na programe v piatok 5. júla o 18.30 h v bratislavskom Národnom basketbalovom centre.



prípravný zápas – muži:

Slovensko – Portugalsko 65:63 (37:33)


Najviac bodov: Hronský 18, Malovec 12, Hlivák 11 – Monteiro 13, Delgado a Williams po 12


hlasy po zápase:

Aramis Naglič, tréner Slovenska: "Som rád, že chlapci si to užili. Ukázali veľký charakter a bojovnosť. Nebolo ľahké hrať, stále bolo vidieť deficit na lopte. Výborne to na seba zobrali Volárik, Hronský a ďalší hráči, preto sme aj vydržali a dotiahli to do konca. Teší ma výhra, o ktorej rozhodli drobné detaily. V druhom polčase sme stratili rytmus v hre, čo je normálne, pretože chlapci nikdy spolu nehrali. Očakávali sme teda stratené lopty, ale v dôležitých momentoch zápasu sme udržali koncentráciu a odrobili sme to, čo sme chceli odrobiť na palubovke. To nám aj prinieslo výsledok."



Matúš Hronský, hráč Slovenska: "Nevedel som sa dočkať zápasu. Bolo to krásne, ukázalo sa aj dosť ľudí a užil som si to. Po svojich zdravotných problémoch som sa snažil vrátiť naspäť do zápasového tempa, takže každú jednu chvíľu som si užíval. Tréner záverečnú akciu kreslil tak, že by to mohlo vyjsť. Keby nie, tak s Timom Malovcom sme mali hrať 'pick-n-roll', ale keď som otvorený, tak nepremýšľam a vystrelím."