Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Šport

Slovak Open: Jamrichová zvládla 1. kolo, ďalej ide i Zelníčková

Na snímke Slovenka Renáta Jamrichová proti Češke Anete Kučmovej počas 1. kola dvojhry tenisového turnaja J&T Banka Slovak Open v Bratislave 9. októbra 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V ďalšom stretnutí Jamrichovú čaká sedmička podujatia Ruska Julia Avdejevová.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024 v Bratislave. Držiteľka voľnej karty od organizátorov zdolala v 1. kole Češku Anetu Kučmovú 6:3, 6:1. V ďalšom stretnutí ju čaká sedmička podujatia Ruska Julia Avdejevová.

"Hralo sa mi fajn, toto je jeden z mojich obľúbených turnajov. Kurt premaľovali a je trochu pomalší, musela som si na to zvyknúť. Bola som dobre pripravená, veľa som posledné týždne trénovala. Hrala som menej turnajov a spočiatku tam bol menší stres z chýbajúcej zápasovej praxe. Rýchlo to však opadlo. Moju najbližšiu súperku som videla hrať na turnaji zhruba pred dvoma týždňami v Portugalsku, je to veľmi aktívna hráčka. Centrálny dvorec bude podľa mňa vyhovovať viac mne. Budem sa musieť s ňou dostať do dlhých výmen a nedovoliť je hrať to, čo chce ona," povedala Jamrichová v rozhovore pre oficiálnu stránku podujatia.

Zo Sloveniek sa v stredu darilo aj Radke Zelníčkovej. Úspešná kvalifikantka vyradila v 1. kole Nemku Nastasju Schunkovú 7:6 (2), 7:5. V osemfinále bude jej súperka dvojka turnaja Chloe Paquetová z Francúzska. Uspela aj Mia Pohánková, ktorá z pozície hráčky s voľnou kartou zdolala Švajčiarku Valentine Ryserovú 6:4, 7:5. V ďalšom kole ju čaká štvrtá nasadená Ruska Anastasia Zacharovová.


dvojhra - 1. kolo:

Renáta JAMRICHOVÁ (SR) - Aneta Kučmová (ČR) 6:3, 6:1, Radka ZELNÍČKOVÁ (SR) - Nastasja Schunková (Nem.) 7:6 (2), 7:5, Anastasia Zacharovová (Rus.-4.) - Katarína KUŽMOVÁ 6:2, 3:6, 6:4, Elena Malyginová (Est.) - Katarína STREŠŇÁKOVÁ (SR) 6:3, 6:2, Anastasia Sobolievová (Ukr.) - Nina VARGOVÁ (SR) 7:6 (2), 6:1, Mia POHÁNKOVÁ (SR) - Valentine Ryserová (Švajč.) 6:4, 7:5