Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Šport

Slovak Open: Zelníčková v osemfinále vyradila dvojku Paquetovú

Na snímke slovenská tenistka Radka Zelníčková 1. marca 2023. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Dvadsaťjedenročná kvalifikantka bola v zápase jasnou outsiderkou, Paquetová figuruje v rebríčku WTA tesne za najlepšou stovkou.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024 v Bratislave. Držiteľka voľnej karty od organizátorov zdolala v osemfinále siedmu nasadenú Rusku Juliu Avdejevovú 6:4, 2:6, 6:2. V boji o postup do finále ju čaká krajanka Radka Zelníčková, ktorá zvíťazila nad druhou nasadenou Chloe Paquetovou z Francúzska 7:5, 6:1.

Dvadsaťjedenročná Zelníčková bola v zápase jasnou outsiderkou, Paquetová figuruje v rebríčku WTA tesne za najlepšou stovkou. "Som veľmi šťastná, že sa mi dnes podarilo zdolať takú hráčku ako je Paquetová. Keďže som s ňou prehrala minulý rok na antuke v Trnave, vedela som do čoho idem. Bola som veľmi rada, že som dokázala hrať svoju hru. Je to jedno z mojich najväčších víťazstiev," povedala Zelníčková pre stránku Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Vo štvrtkovom programe sa darilo aj 15-ročnej Mii Pohánkovej, ktorá triumfovala nad turnajovou štvorkou Anastasiou Zacharovovou. S ruskou reprezentantkou si poradila v dvoch setoch 6:3, 6:3.

dvojhra - osemfinále:

Renáta JAMRICHOVÁ (SR) - Julia Avdejevová (Rus.-7) 6:4, 2:6, 6:2, Radka ZELNÍČKOVÁ (SR) - Chloe Paquetová (Fr.-2) 7:5, 6:1, Mia POHÁNKOVÁ (SR) - Anastasia Zacharovová (Rus.-4) 6:3, 6:3