Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 8. október 2024Meniny má Brigita
< sekcia Šport

Slovan a Košice sa stretnú pod holým nebom na Letenskej pláni v Prahe

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V predvianočnej atmosfére na Letnej oproti futbalovému štadiónu Sparty Praha vyrastie jedinečná hokejová aréna s kapacitou pre 16-tisíc fanúšikov.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Súčasťou medzinárodnej hokejovej akcie pod názvom Winter Hockey Games bude v decembri aj slovenské derby medzi HC Slovan Bratislava a HC Košice. Na Letenskej pláni v Prahe sa 5. až 8. decembra okrem slovenskej konfrontácie odohrajú aj súboje českých a nemeckých klubov či zápas legiend.

Fanúšikovia hokeja sa môžu tešiť na výnimočnú udalosť. V predvianočnej atmosfére na Letnej oproti futbalovému štadiónu Sparty Praha vyrastie jedinečná hokejová aréna s kapacitou pre 16-tisíc fanúšikov. Okrem zápasu slovenskej Tipos extraligy sa na udalosti stretnú tímy najvyššej nemeckej ligy Penny DEL a účastníci českej najvyššej súťaže. Zápas historicky najúspešnejších tímov Slovenska sa odohrá pred sobotným šlágrom, v ktorom Sparta Praha privíta Kometu Brno. Fanúšikovia oboch slovenských tímov sa okrem unikátneho derby zápasu môžu tešiť na priestrannú fanzónu, ktorá je pojatá v duchu klasických vianočných trhov. Celkovo je na programe sedem atraktívnych hokejových duelov počas štyroch dní.

Na Mikuláša sa odohrá zápas nemeckej DEL ligy medzi Grizzlys Wolfsburg a Red Bull Mníchov. V rovnaký deň sa v stretnutí českej Tipsport ELH stretne Škoda Plzeň s Českými Budějovicami. Po českom a slovenskom derby, ktoré je naplánované na 7. decembra sa v záverečnom dni hokejového víkendu fanúšikovia môžu tešiť aj na duel českých legiend, ktoré nastúpia proti výberu sveta. Predstavia sa v ňom známi hráči slovenského a českého hokeja ako Patrik Eliáš, Jakub Voráček či bývalý futbalový brankár Petr Čech. Zo Slovákov si obuje korčule hneď niekoľko hráčov, ktorých kariéra bola spätá s NHL. Celý program odštartuje vo štvrtok 5. decembra od 16.00 h duelom o Pohár Primátora hl. mesta Prahy, v ktorom proti sebe nastúpia univerzitné výbery Slovenska a Česka.

Nabité hokejové dni v srdci Prahy s výhľadom na Pražský hrad a katedrálu sv. Víta sú pripravené hostiť fanúšikov z Čiech, Slovenska či Nemecka. Pre fanúšikov Slovana a Košíc budú rovnako ako pre iné ligové tímy vytvorené na tribúnach za bránkami fanúšikovské sektory. Aj za hranicami tak môžu mať "oceliari" či "belasí" pocit domácej atmosféry pod holým nebom.