Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Šport

Slovan z východu odchádza s 3 bodmi: Nad Košicami zvíťazil 4:3

Na snímke vľavo Danick Martel (Košice), druhý zľava brankár Denis Godla (Bratislava) počas zápasu 11. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HC Slovan Bratislava 18. októbra 2024 v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Prvýkrát v sezóne bolo v Steel aréne vypredané a v búrlivej atmosfére začali lepšie hostia, ktorí viedli gólom Martina Bakoša.

Košice 18. októbra (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili na ľade HC Košice 3:2 v piatkovom zápase 11. kola Tipos extraligy. O ich triumfe rozhodol Richard Pánik, ktorý v predĺžení využil presilovku.

Prvýkrát v sezóne bolo v Steel aréne vypredané a v búrlivej atmosfére začali lepšie hostia, ktorí viedli gólom Martina Bakoša. Druhú tretinu spestrila aj pästná výmena Martina Bakoša so Senom Acolatsem. Tretia časť vyvrcholila drámou, keď v 59. minúte Haralds Egle nasmeroval hostí k triumfu, no hra "oceliarov" priniesla vyrovnávajúci gól Joonu Jääskeläinena.

TEL, 11. kolo:

HC Košice - HC Slovan Bratislava 3:4 pp (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)

Góly: 22. Mikúš (Gildon), 33. Teves (Mikúš, Ferenc), 60. Jääskeläinen (Pollock Gildon) - 17. Bakoš (Acolatse), 50. Takáč (Egle, Golian), 59. Egle (Takáč), 63. Pánik (Hoelscher, Egle). Rozhodcovia: Krajčík, T. Orolin - Bogdaň, Stanzel, vylúčení: 10:6 na 2 min., navyše Lamper (Koš.) a Acolatse (Slov.) 5 min.+DKZ za bitku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 8347 divákov (vypredané)

Košice: Riečický - Parlett, Teves, Ferenc, Gildon, Šedivý, Deyl - Jääskeläinen, Krivošík, Mikúš - Martel, Pollock, Petráš - Lamper, Kohút, Šimun - Bartánus, Havrila, Repčík

Slovan: Godla - Acolatse, Bačík, Kubka, Golian, Kráľovič, Sersen, Brincko - Bakoš, Hoelscher, Pánik - Takáč, Egle, Minárik - Kukumberg, Bjalončík, Puliš - Dudáš, Preisinger, Lukošik - Štetka


Hlasy po zápase:
Dan Ceman, tréner HC Košice: "Zápas sa hral vo skvelej atmosfére. Na ľade to bolo o presilovkách, súper využil v podstate tri a aj preto zvíťazil. Rozhodla úspešnosť využívania početných výhod, no myslím si, že bolo priveľa vylúčení."

Peter Oremus, tréner HC Slovan Bratislava: "Dnes to bolo vo výbornej atmosfére a s entuziazmom. Zápas sme zvládli aj vďaka tomu, že sme vydržali tvrdo pracovať až do konca. Myslím si, že je to zaslúžené víťazstvo. Veľmi ma teší, že nám presilovky fungovali aj bez hráčov, ktorí ich zvyčajne hrajú. V zápasoch často rozhodujú maličkosti, no hrá sa na víťazstvá a mňa teší, že sme to dnes zvládli."