Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Slovenky do 19 rokov zdolali v príprave Češky, hetrik Slukovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Duel bol súčasťou prípravy na kvalifikáciu o postup na ME.

Uherský Brod 18. septembra (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky do 19 rokov zvíťazili v stredajšom prípravnom stretnutí na umelej tráve v Uherskom Brode nad domácimi českými rovesníčkami 4:2. Hetrikom sa zaskvela Matilda Sluková.

Duel bol súčasťou prípravy na kvalifikáciu o postup na ME. Pôvodne sa mal zápas uskutočniť v mestečku Brumov-Býlnice, ale dažde a povodne na Morave sa podpísali pod zmenu dejiska.

prípravný zápas žien do 19 rokov:

Česko "19" – Slovensko "19 2:4 (1:2)

Góly: 42. Vithová, 88. Krůtová - 13., 51. a 75. Sluková, 11. Bučková


hlas po zápase /zdroj: SFZ/:

Jozef Jelšic, tréner SR 19 ženy: "Myslím si, že sme mali výborný vstup do zápasu, keď sme hneď vyhrávali 2:0, mali sme si to však viac uhrať, aby sme boli kľudnejší. Súpera nepúšťať do šancí, zápas sme si predstavovali inak. Bohužiaľ, sme sa uspokojili, začali sme hrať strašne jednoducho, každá chcela dať gól, chýbala nám medzihra, to spôsobilo, že domáce prebrali iniciatívu, vypracovali si šance a skórovali. Cez prestávku sme si niečo povedali, opäť sme mali dobrý vstup do druhého polčasu, hrali sme našu hru, boli sme konštruktívni, dobre sme kombinovali, pridali sme ďalší gól a zápas sme bez problémov doviedli do víťazného konca."