Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Šport

Slovenská 20-ka odštartovala turnaj v Zugu prehrou s Českom 1:3

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zverenci trénera Ivana Feneša sa na podujatí najbližšie stretnú vo štvrtok s Fínmi, následne ich čakajú ešte súboje so Švédskom a domácim Švajčiarskom.

Zug 28. augusta (TASR) - Slovenským hokejovým reprezentantom do 20 rokov sa nevydaril vstup do Turnaja piatich krajín vo švajčiarskom Zugu. Vo svojom úvodnom zápase prehrali v stredu s rovesníkmi z Česka 1:3, hoci po prvej tretine viedli 1:0 vďaka gólu Róberta Fedora.

Zverenci trénera Ivana Feneša sa na podujatí najbližšie stretnú vo štvrtok s Fínmi, následne ich čakajú ešte súboje so Švédskom a domácim Švajčiarskom.



Turnaj piatich krajín hokejistov do 20 rokov v Zugu:

Slovensko – Česko 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Góly: 12. Fedor (Klečka, Chromiak) - 30. Janata (Ročák, Jecho), 32. Husinecký (Petr), 46. Šalé (Ročák). Rozhodovali: Lemelin, Blasbalg – Gurtner, De Paris, vylúčení: 9:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 75 divákov.

Zostava SR 20: Urban – Radivojevič, Pišoja, S. Barcík, Baran, Chromiak, Beluško, Královič, Eperješi – Cedzo, Pobežal, Kukumberg – Císar, Šatan, Klečka – Gron, Pitka, Fedor – Kodhaj, Dej, Vojtech




hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Prvý zápas na turnaji nám výsledkovo nevyšiel. Naše očakávania a kritériá naplnila iba prvá tretina, bola z našej strany solídna. V druhej tretine môžem vyzdvihnúť vynikajúce oslabenia. Treba podotknúť, že v tíme máme približne desať hráčov bez zápasovej praxe v tejto sezóne. Bohužiaľ, v zápase to bolo cítiť. Tempo nám robilo obrovský problém. V druhej aj tretej tretine dokonal súper zaslúžený obrat. Robili sme veľký počet individuálnych chýb, zlé individuálne rozhodnutia. Vyzdvihol by som výkon brankára Urbana, ktorý nás viackrát podržal, bohužiaľ, neboli sme schopní so stretnutím nič urobiť."




ďalší výsledok:

Švédsko - Švajčiarsko 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)



ďalší program SR 20 na turnaji:

štvrtok 29. augusta

14.00 SLOVENSKO – Fínsko

piatok 30. augusta

13.30 Švédsko – SLOVENSKO

sobota 31. augusta

14.30 Švajčiarsko – SLOVENSKO