Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Šport

Slovenskí ragbisti podľahli v prvom zápase po dva a pol roku Maďarom

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Palkovič

Slováci sa s Maďarmi stretli premiérovo, ich súper hral pred reštrukturalizáciou Rugby Europe o dve úrovne vyššie.

Piešťany 26. októbra (TASR) - Slovenskí ragbisti prehrali v stretnutí Rugby Europe Conference v Piešťanoch so súperom z Maďarska 16:51 (9:19). Bol to pre nich prvý reprezentačný zápas po vyše dvaapolročnej pauze.

Slováci sa s Maďarmi stretli premiérovo, ich súper hral pred reštrukturalizáciou Rugby Europe o dve úrovne vyššie. "Súpera sme na začiatku zaskočili a veľmi dobrou a agresívnou hrou sme si vybudovali dobrý náskok. Žiaľ, postupne sa ukázali väčšie skúsenosti a zohratosť maďarského tímu," komentoval zápas kapitán slovenského tímu Daniel Puha podľa Slovenskej ragbyovej únie (SRU).

Slovensko hrá v súťaži Rugby Europe Conference. V B-skupine sú jeho súpermi okrem Maďarska aj Ukrajina a Rakúsko. Proti Ukrajincom nastúpia slovenskí ragbisti 9. novembra, opäť v Piešťanoch. Do Rakúska pocestujú na jar.

Slovensko - Maďarsko 16:51 (9:19)

Body Slovenska: Havránek 14, Puha 2.

Zostava Slovenska: Rojík, Májovský, Černohorský, Bazger, Vereš, Šmíd, Borggraef, Badura, Puha, Kereškéni, Veselka, Cingeľ, Fialka, Malovec, Havránek, Chalás, Scherer, Šefár, Klčo, Hauptvogel, Grünner, Pochlopeň, Nemec.

Tréner: Eduard Krützner ml.