Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 23. september 2024Meniny má Zdenka
< sekcia Šport

Slovenskí šachisti zdolali Japonsko, ženy podľahli Španielsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slovákom (43. nasadení) patrí v kategórii Open priebežná 48. priečka s bilanciou 4-2-2. Proti Japonsku potiahli družstvo Samir Sahidi a Sebastián Lukáš Kostolanský, obaja uspeli s čiernymi kameňmi.

Budapešť 19. septembra (TASR) - Slovenskí reprezentanti si vo štvrtkovom 8. kole na Šachovej olympiáde v Budapešti pripísali triumf 2,5:1,5 nad papierovo slabším Japonskom. Ženy nestačili na favorizované Španielky, ktorým podľahli 0,5:3,5. Ako jediná dokázala neprehrať svoju partiu Alena Mrvová.

Slovákom (43. nasadení) patrí v kategórii Open priebežná 48. priečka s bilanciou 4-2-2. Proti Japonsku potiahli družstvo Samir Sahidi a Sebastián Lukáš Kostolanský, obaja uspeli s čiernymi kameňmi. Juraj Druska svoju partiu remizoval a Filip Haring prehral s rejtingovo výrazne slabším Thanh Hu Tranom. Ako jediní prechádzajú olympiádou bez zaváhania Indovia (8-0-0) a tri kolá pred koncom majú namierené za zlatými medailami.

Slovenky, ktoré sú nasadené ako 32., figurujú na 38. priečke s bilanciou 4-2-2. Na čele celkového poradia ženského turnaja zostali šachistky Indie (7-0-1) a to aj napriek tomu, že im Poľky v 8. kole uštedrili prvú prehru a bodovo sa na ne dotiahli.

Šachová olympiáda - 8. kolo:

muži:

SLOVENSKO - Japonsko 2,5:1,5

ženy:

Španielsko - SLOVENSKO 3,5:0,5