Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Šport

Slovensko bude v Paríži reprezentovať Kubiš, rozhodol zväz

Na snímke slovenský cyklista Lukáš Kubiš počas tlačovej konferencie kontinentálneho tímu Dukla Banská Bystrica v Športovej hale Dukla na Štiavničkách v Banskej Bystrici 31. marca 2023. Foto: TASR Ján Krošlák

Slovensko má v cestnej cyklistike dve miestenky do Paríža. Medzi ženami splnila už ku koncu decembra 2023 kritériá Nora Jenčušová (Bepink).

Bratislava 19. júna (TASR) - Slovensko bude na OH 2024 v Paríži reprezentovať v cestnej cyklistike Lukáš Kubiš. Rozhodol o tom Slovenský zväz cyklistiky (SZC) na základe výkonnosti a interných kritérií.

Slovensko má v cestnej cyklistike dve miestenky do Paríža. Medzi ženami splnila už ku koncu decembra 2023 kritériá Nora Jenčušová (Bepink). V mužských pretekoch s hromadným štartom sa predstaví Kubiš (Elkov Kasper), ktorý z pôvodnej trojice slovenských pretekárov (Lukáš Kubiš, Martin Svrček, Matúš Štoček) dosiahol v úvode sezóny najlepšie výsledky. O nominácii v kategórii elite muži sa jednohlasne zhodla komisia cestnej cyklistiky a Výkonný výbor SZC, informoval TASR v tlačovej správe Slovenský zväz cyklistiky.

Ako náhradníci sú nominovaní Svrček a Štoček (v tomto poradí), medzi ženami je za náhradníčku určená Terézia Ciriaková. Sprievodný tím budú tvoriť športový riaditeľ Jakub Vančo s mechanikom Martinom Fraňom.