Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Šport

Swiateková postúpila do osemfinále US Open

Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Foto: TASR/AP

Svetová jednotka si v 3. kole poradila s 25. nasadenou Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou 6:4, 6:2.

New York 1. septembra (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Svetová jednotka si v 3. kole poradila s 25. nasadenou Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou 6:4, 6:2. Šampiónka spred dvoch rokov sa v boji o štvrťfinále stretne s ďalšou Ruskou Ľudmilou Samsonovovou, turnajová šestnástka nedala šancu Američanke Ashlyn Kruegerovej a zvíťazila hladko 6:1, 6:1.

"Som spokojná s mojím výkonom. Anastasia je hráčka, ktorá vie zahrať skutočne silné údery. Chcela som byť na to pripravená a bola som. Som šťastná, že som dokázala kontrolovať zápas," povedala Swiateková podľa agentúry Reuters.

Medzi najlepšiu šestnástku sa bez problémov dostala aj Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová, ktorá v pozícii dvadsaťdvojky "pavúka" rozdrvila pätnástu nasadenú Rusku Annu Kalinskú 6:3, 6:1. Jej ďalšou súperkou bude Dánka Caroline Wozniacka, ktorá v sobotňajšom zápase zvíťazila nad Francúzkou Jessikou Ponchetovou 6:3, 6:2 v ich prvom vzájomnom stretnutí.

Do osemfinále postúpila aj Ruska Diana Šnajderová. Osemnástka turnajového pavúka zdolala Talianku Saru Erraniovú hladko 6:2, 6:2. V ďalšom dueli sa stretne so šiestou nasadenou Američankou Jessicou Pegulová. Tá si v sobotu poradila so Španielkou Jessicou Bouzasovou Maneirovou 6:3, 6:3.

Ďalšiu osemfinálovú dvojicu tvoria Talianka Jasmine Paoliniová a Češka Karolína Muchová. Piata nasadená Paoliniová zvíťazila nad turnajovou tridsiatkou Kazaškou Juliou Putincevovou 6:3, 6:4. Finalistka tohtoročného Wimbledonu i Roland Garros sa stretne s Muchovou, ktorá si poradila s Ruskou Anastasiou Potapovovou 6:4, 6:2.



ženy - dvojhra - 3. kolo:

Iga Swiateková (Poľ.-1) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-25) 6:4, 6:2,
Beatriz Haddadová Maiová (Braz.-22) - Anna Kalinská (Rus.-15) 6:3, 6:1,
Caroline Wozniacka (Dán.) - Jessika Ponchetová (Fr.) 6:3, 6:2,
Ľudmila Samsonovová (Rus.-16) - Ashlyn Kruegerová (USA) 6:1, 6:1,
Diana Šnajderová (Rus.-18) - Sara Erraniová (Tal.) 6:2, 6:2,
Jasmine Paoliniová (Tal.-5) - Julia Putincevová (Kaz.-30) 6:3, 6:4,
Jessica Pegulová (USA-6) - Jessica Bouzasová Maneirová (Šp.) 6:3, 6:3,
Karolína Muchová (ČR) - Anastasia Potapovová (Rus.) 6:4, 6:2