Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 25. september 2024Meniny má Vladislav
< sekcia Šport

Souček obhájil triumf v ankete Zlatá lopta ČR

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Souček vyhral anketu štvrtýkrát za uplynulých päť sezón. Výrazný náskok mal už po jesennej časti.

Praha 12. júla (TASR) - Stredopoliar Tomáš Souček sa stal druhýkrát za sebou najlepším českým futbalistom roka. Legionár West Hamu United triumfoval v ankete Zlatá lopta ČR o 280 bodov pred Ladislavom Krejčím, ktorý v minulej sezóne obliekal dres Sparty Praha a od novej bude pôsobiť v španielskej Girone. Na tretej priečke sa umiestnil Součekov klubový spoluhráč Vladimír Coufal. Informoval o tom portál idnes.cz.

Souček vyhral anketu štvrtýkrát za uplynulých päť sezón. Výrazný náskok mal už po jesennej časti. Za West Ham nastrieľal reprezentačný kapitán v minulej sezóne 10 gólov, z toho sedem v Premier League. V najvyššej anglickej súťaži vynechal jediný zápas.

V národnom tíme sa radoval štyrikrát, na jeseň dal gól v každom z troch posledných zápasov kvalifikácie ME. Na finálovom turnaji v Nemecku skóroval v skupinovej fáze proti Turecku (1:2), ale český koniec na turnaji neodvrátil.

Výsledky ankety Zlatá lopta ČR za sezónu 2023/24:

1. Tomáš Souček (West Ham) 883 b., 2. Ladislav Krejčí (Sparta Praha) 603, 3. Vladimír Coufal (West Ham) 415, 4. Lukáš Provod (Slavia Praha) 304, 5. Patrik Schick (Leverkusen) 239, 6. Jindřich Staněk (Plzeň/Slavia Praha) 232, 7. Václav Černý (Wolfsburg) 221, 8. Filip Panák (Sparta Praha) 201, 9. Tomáš Holeš (Slavia Praha) 177, 10. Vasil Kušej (Mladá Boleslav) 171