Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 23. august 2024Meniny má Filip
< sekcia Šport

Španieli oslávili titul v centre Madridu, prijal ich aj kráľ Filip VI.

Španielskí futbalisti oslavujú titul v uliciach Madridu. Foto: TASR/AP

Kráľove dcéry, korunná princezná Leonor a infantka Sofia, mali na sebe dresy s číslom 10, v ktorom hral na turnaji najlepší strelec Španielska Dani Olmo.

Madrid 16. júla (TASR) - Španielski futbalisti v pondelok večer oslávili v uliciach Madridu zisk titulu majstrov Európy. Po pristátí prijal mužstvo Luisa de la Fuenteho kráľ Filip VI., ktorý poďakoval hráčom za radosť, ktorú priniesli krajine.

Kráľove dcéry, korunná princezná Leonor a infantka Sofia, mali na sebe dresy s číslom 10, v ktorom hral na turnaji najlepší strelec Španielska Dani Olmo. Kapitán Alvaro Morata daroval kráľovi reprezentačný dres s číslom štyri a nápisom "REYES DE EUROPA", čo v preklade znamená Králi Európy. Čerství majstri sa stretli aj so španielskym premiérom Pedrom Sanchezom, ktorý v nedeľu večer napísal na sociálnu sieť X, že je hrdý na celý tím. Následne španielsky výber pochodoval mestom až na Palacio de Comunicaciones, kde sa konala obrovská párty pre desaťtisíce jasajúcich fanúšikov, ktorých neodradili ani vysoké teploty, keďže v tieni bolo viac ako 30 stupňov Celzia.



Hráči mali oblečené biele tričká s číslom 4, ktoré odkazuje na rekordný počet titulov na EURO. Nedeľňajším víťazstvom v Berlíne nad Anglickom (2:1) sa "La Furia Roja" osamostatnila na čele historického rebríčka pred Nemeckom. "Zatiaľ si ešte neuvedomujeme, čo sme dosiahli," povedal krídelník Nico Williams. Španieli sa pred madridskou radnicou ukázali na pódiu s trofejou Henryho Delaunaya.

V pozícii najväčšieho šoumena sa prezentoval kapitán Morata, ktorý s mikrofónom v ruke postupne vyvolával hráčov. Pri svojom mene povedal publiku: "Číslo sedem, Alvaro Morata, útočník, ktorý by za víťazstvo tohto tímu položil život. Ja dúfam, že to oceníte, pretože sme najlepšia krajina na svete."

Kapitán španielskej futbalovej reprezentácie Alvaro Morata drží mikrofón počas osláv titulu majstrov Európy vo futbale v Madride v pondelok 15. júla 2024.
Foto: TASR/AP


Na záver sa Morata pristavil aj pri koučovi de la Fuentem. "Za nás všetkých chceme povedať jednu vec. Vy ste boli prvý, kto hráčom dôveroval, prvý, kto nám povedal, že sa to dá zvládnuť a vyhrať," povedal smerom k 63-ročnému kormidelníkovi.