Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 23. september 2024Meniny má Zdenka
< sekcia Šport

Šramková sa prebojovala do finále turnaja WTA v Hua Hin

Na archívnej snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková. Foto: TASR/AP

V semifinále turnaja v thajskom meste Hua Hin vyhrala v sobotu nad Tamarou Zidanšekovou zo Slovinska hladko v dvoch setoch 6:4 a 6:2.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Hua Hin 21. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa po týždni opäť prebojovala do finále dvojhry na okruhu WTA. V semifinále turnaja v thajskom meste Hua Hin vyhrala v sobotu nad Tamarou Zidanšekovou zo Slovinska hladko v dvoch setoch 6:4 a 6:2. V boji o svoj premiérový titul sa v nedeľu (11.00 h) stretne s Laurou Siegemundovou z Nemecka, ktorá zdolala Arianne Hartonovú z Holandska dvakrát 6:3.

Dvadsaťsedemročná Šramková bola vo finále aj pred týždňom v tuniskom Monastire, kde prehrala až svoj posledný zápas s Britkou Sonay Kartalovou. V semifinále v Hua Hin predviedla proti Zidanšekovej dominantný výkon a o podanie prvýkrát prišla až na konci druhého setu. V prvom dejstve rozhodla v desiatej hre, keď za stavu 5:4 brejkla slovinskú súperku, v druhom viedla už 5:0 a náskok si postrážila. Stretnutie trvalo 84 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza tak uspela až vo štvrtom vzájomnom dueli so Zidanšekovou, vlani vo finále turnaja WTA 125 v Bari proti nej nevyužila štyri mečbaly.

"Bolo to dnes náročné, obe sme boli unavené a situáciu nám komplikoval vietor. Som rada, že som to zvládla v dvoch setoch a že som dokázala premeniť svoj druhý mečbal. V hlave som totiž stále mala, že som v predchádzajúcom vzájomnom zápase práve z mečbalov napokon prehrala. Sú to pre mňa už dlhé dva týždne a nemám predstavu, ako sa dám pred finále dokopy, ale urobím všetko pre to, aby som bola pripravená," uviedla v prvom pozápasovom interview priamo na dvorci Šramková.



dvojhra - semifinále:

Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Tamara Zidanšeková (Slov.) 6:4, 6:2

Laura Siegemundová (Nem.) - Arianne Hartonová (Hol.) 6:3, 6:3