Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Šport

Šramková vyradila Burelovú a je vo štvrťfinále turnaja WTA v Monastire

Rebecca Šramková, archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Na turnaji končí aj trojka "pavúka" a ďalšia Francúzka Diane Parryová, ktorá podľahla Juliji Starodubcevovej z Ukrajiny 4:6, 4:6.

Monastir 12. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. V osemfinále vyradila druhú nasadenú Francúzku Claru Burelovú 7:6 (4) a 7:5. Slovenku čaká v boji o semifinále Sara Sorribesová Tormová zo Španielska, ktorá zdolala Chorvátku Janu Fettovú v troch setoch 5:7, 6:3 a 6:4.

Šramková v prvom sete prehrávala už 2:5 a za stavu 3:5 čelila setbalu, no nakoniec ho vyhrala v tajbrejku. V druhom dejstve otočila priebeh zo stavu 2:4 a 0:40, keď v dvanástej hre premenila hneď prvý mečbal. "Prvý set bol veľmi ťažký, pretože súperka hrala dobre. Menila rytmus a bolo pre mňa náročne dostať sa do zápasu. Potom som si dala prášok proti bolesti ľavej nohy, a myslím si, že aj preto som nakoniec dokázala zvíťaziť. Verím, že sa dokážem kvalitne pripraviť na štvrťfinále," uviedla Slovenka v prvom pozápasovom interview priamo na kurte.

Na turnaji končí aj trojka "pavúka" a ďalšia Francúzka Diane Parryová, ktorá podľahla Juliji Starodubcevovej z Ukrajiny 4:6, 4:6.



dvojhra - osemfinále:

Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Clara Burelová (Fr.-2) 7:6 (4), 7:5,
Julija Starodubcevová (Ukr.) - Diane Parryová (Fr.-3) 6:4, 6:4,
Sonay Kartalová (V. Brit.) - Mai Hontamová (Jap.) 6:2, 6:2,
Sara Sorribesová Tormová (Šp.) - Jana Fettová (Chor.) 5:7, 6:3, 6:4