Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Šramková vyradila Linetteovú a je vo štvrťfinále

Na archívnej snímke slovenská tenisová reprezentantka Rebecca Šramková. Foto: TASR Pavel Neubauer

Šramkovej (102. v rebríčku WTA) sa podaril cenný skalp hráčky, ktorá je vo svetovom rebríčku o 59 miest vyššie.

Hua Hin 19. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v thajskom meste Hua Hin. Finalistka minulotýždňového turnaja v tuniskom Monastire zvíťazila vo štvrtkovom súboji 2. kola nad štvrtou nasadenou Poľkou Magdou Linetteovou 7:6 (5), 6:4 za 2:18 h.

Šramkovej (102. v rebríčku WTA) sa podaril cenný skalp hráčky, ktorá je vo svetovom rebríčku o 59 miest vyššie. Jej štvrťfinálovou súperkou bude Chorvátka Jana Fettová, ktorá medzi najlepšiu osmičku postúpila bez boja.

"Je to jedna z elitných hráčok a bol to veľmi ťažký zápas. Cítila som sa však skvele a som šťastná, že som to zvládla. V Monastire tiež pršalo, ale nie až toľko. Po štvorhodinovej prestávke bolo ťažké vrátiť sa späť do tempa," uviedla Slovenka v prvom pozápasovom interview priamo na kurte.



dvojhra - 2. kolo:

Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Magda Linetteová (Poľ.-4) 7:6 (5), 6:4, Nadia Podoroská (Arg.) - Kateřina Siniaková (ČR-2) 6:3, 6:3, Rebeka Masárová (Šp.) - Wang Sin-jü (Čína-3) 7:6 (6), 3:6, 7:5, Jana Fettová (Chor.) - Varvara Gračevová (Fr.-8) bez boja, Mai Hontamová (Jap.) - Lanlana Tararudeeová (Thaj.) 2:6, 6:4, 6:1, Tamara Zidanšeková (Slov.) - Katie Volynetsová (USA-6) 3:6, 6:4, 6:4