Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Šport

Srbky v 1. kole svetovej skupiny proti Slovensku na harde v Niši

Na snímke slovenská fedcupová reprezentácia, zľava kapitán Matej Lipták, hráčky Jana Čepelová, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V apríli tohto roku sa zverenky kapitána Mateja Liptáka vrátili späť medzi elitu vďaka triumfu 3:2 na antuke v španielskej Marbelle.

Belehrad 15. októbra (TASR) - Srbské tenistky nastúpia v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku 9.-10. februára 2013 na tvrdom povrchu RukortHard v Niši.

Hrať sa bude v hale "CAIR" s loptičkami značky Wilson US Open. Informovala o tom oficiálna stránka ženskej tímovej súťaže.

Vo fedcupovej histórii pôjde o štvrtý vzájomný duel oboch krajín

Pred dvomi rokmi v belehradskej Arene vyhrali Slovenky najmä vďaka Daniele Hantuchovej 3:2 a zabezpečili si postup do svetovej skupiny. Vlani v baráži o účasť medzi elitnou osmičkou však prehrali v bratislavskom NTC 2:3.

V rozhodujúcej štvorhre vtedy Hantuchová s Magdalénou Rybárikovou nevyužili vedenie 6:2, 5:1 a 30:0. V apríli tohto roku sa zverenky kapitána Mateja Liptáka vrátili späť medzi elitu vďaka triumfu 3:2 na antuke v španielskej Marbelle.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška počítal s tým, že Srbky si vo februárovom dueli svetovej skupiny zvolia tvrdý povrch. "Čakali sme, že to dajú na hard. Trochu nás však prekvapilo, že sa nebude hrať v Belehrade. ale v Niši. Bude to trochu komplikovanejšie z hľadiska dopravy. Pevne verím, že naše dievčatá budú po Australian Open dobre rozohraté, pokúsime sa proti finalistovi tohtoročnej edície Pohára federácie prekvapiť. Srbky budú papierovými favoritkami. Ana Ivanovičová s Jelenou Jankovičovou sú svetovými stálicami, v posledných týždňoch sa vo veľmi dobrom svetle ukazuje Bojana Jovanovská," povedal pre TASR Moška.