Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Srbský prezident chce postaviť múzeum Novaka Djokoviča

Srbský tenista Novak Djokovič pózuje zo zlatou medailou po víťazstve nad Španielom Carlosom Alcarazom vo finále mužskej dvojhry na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži. Foto: TASR/AP

Djokovič sa v Srbsku už dlhodobo teší statusu žijúcej legendy.

Belehrad 7. augusta (TASR) - Srbský prezident Aleksandar Vučič v stredu oznámil, že chce postaviť múzeum venované Novakovi Djokovičovi po jeho triumfe vo dvojhre na olympijskom turnaji v Paríži.

"Mali sme prvé diskusie o výstavbe múzea Novaka Djokoviča, ktoré by sa malo stať ďalšou atrakciou v meste," povedal v utorok srbský prezident Aleksandar Vučič.

Djokovič sa v Srbsku už dlhodobo teší statusu žijúcej legendy. Belehradský rodák a víťaz 24 grandslamových titulov roky viedol tenisovú akadémiu v hlavnom meste a často navštevuje športové podujatia a stretáva sa s funkcionármi.

"Palma de Mallorca má múzeum venované Rafaelovi Nadalovi. My chceme ukázať, čo urobil Djokovič pre našu krajinu a zároveň prilákať turistov," dodal Vučič, ktorý dúfa, že múzeum otvoria ešte pred tým, ako bude Belehrad hostiť svetovú výstavu Expo 2027.

Djokovič v nedeľňajšom olympijskom finále zdolal Španiela Carlosa Alcaraza 7:6 (3), 7:6 (2) a získal prvú medailu z OH. Pripojil sa tak ku Andremu Agassimu, Nadalovi, Steffi Grafovej a Serene Williamsovej, ktorí vyhrali všetky štyri grandslamové turnaje aj dvojhru na olympijských hrách. Informovala o tom agentúra AFP.