Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Šport

Stacha z HK Nitra dostal dištanc na jeden duel za faul kolenom

Na snímke slovenský hokejový reprezentant Marko Stacha. Foto: TASR - Martin Baumann

SPH zároveň podmienečne odložil zvyšok trestu (jeden zápas) útočníkovi Villemu Leskinenovi z HK Dukla Trenčín, ktorý mal pôvodne absentovať dva duely.

Nitra 13. októbra (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) pozastavila činnosť Markovi Stachovi. Dvadsaťdvaročný obranca HK Nitra sa dopustil v piatkovom zápase 9. kola Tipos extraligy faulu kolenom v súboji s HC Slovan Bratislava a dostal dištanc na jeden duel.

Senát profesionálneho hokeja (SPH DK SZĽH) po preštudovaní záznamu zo stretnutia a zápisu o stretnutí SPH uznal, že Stacha v čase 42:33 bezohľadne ohrozil protihráča tým, že nastavil svoje koleno tak, aby vyvolal kontakt s protihráčom. Úradujúcemu majstrovi bude chýbať stabilný člen defenzívy v nedeľňajšom zápase na ľade Michaloviec. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk

SPH zároveň podmienečne odložil zvyšok trestu (jeden zápas) útočníkovi Villemu Leskinenovi z HK Dukla Trenčín, ktorý mal pôvodne absentovať dva duely. Fínskemu legionárovi stanovil skúšobnú dobu v trvaní troch mesiacov.

Naopak, SPH nevyhovel žiadosti o podmienečné odloženie trestu pre Michaela Vandasa zo Spišskej Novej Vsi. Tridsaťtriročný útočník inkasoval dvojzápasovú stopku a finančnú pokutu vo výške 200 eur za prehrešok v utorkovom dueli proti Novým Zámkom, keď počas prerušenej hry odsotil rukou čiarového rozhodcu a zapríčinil tým jeho pád.