Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Šport

Štiavnické vrchy ukázali naplno svoju silu

Štiavnické vrchy ukázali naplno svoju silu Foto: Behaj lesmi/GAL

Nie nadarmo sa hovorí, že Štiavnické vrchy sú magické! Bežcom sa na trasách zjavili tancujúce víly a dokonca ich osviežoval sám vodník zo Štiavnických tajchov!

Bratislava 2. septembra (OTS) - Ako prvé si svoj štart vychutnali lesné mláďatká. Na štarte stálo 229 detí a atmosférou sa vyrovnali aj tým dospeláckym pretekom. Tieto preteky mali všetko - skandujúcich fanúšikov, tvrdé zápasy o prvenstvo aj bujaré oslavy v cieli!



Bežecký sviatok pokračoval charitatívnym behom JOJ ŠPORT RUN, ktorý si v Štiavnických vrchoch vyskúšalo 194 bežcov. V rámci tohto behu putoval výťažok na nemocnicu v Banskej Bystrici 2103 EUR, z toho 500 EUR prispel partner pretekov ZATOPEK CONSULTING. Ďakujeme!

Popoludní odštartovali dve hlavné trasy. Lesnícka 13 a 20 kilometrová trasa. Počasie bolo veľmi teplé, ale našťastie časť trasy viedla cez tieň.



Najrýchlejším bežcom Lesníckej 13 sa stal René Valent s časom 00:50:55. Najrýchlešou ženou Katarína Došek s časom 01:07:41. Tú už pred cieľovou rovinkou čakala dcérka a tak posledných 100 metrov odbehla s malou Améliou na rukách.

Štiavnické vrchy klamú profilom. Prevýšením jedna z najľahších trás, ale pocitovo jedna z najťažších!
Najrýchlejším bežcom 20 kilometrovej trasy sa stal Marek Lenčéš s časom 01:24:50. Najrýchlejšou ženou sa stala Mária Komlosi s časom 01:52:03.

Navyše si mohli bežci na oboch trasách otestovať svoju rýchlosť a vybehať si hodnotný voucher na pneumatiky od partnera pretekov - Continental. Rýchlostná prémia CONTI SPEED SECTION merala približne 150 metrov a vyhrávali najrýchlejší muž a najrýchlejšia žena na tomto úseku.



Fanúšikovia a rodiny bežcov mohli zatiaľ podrobne preskúmať zázemie. Spirometria v stánku Dr. Max, ochutnávka produktov od LESY SR alebo video na aktivity pre deti v stánku Sportisimo, ale aj testovanie tenisiek v stánku CRAFT.

Po všetkých pretekoch (aj po týchto) vysadia organizátori spoločne so zakladajúcim partnerom LESY Slovenskej republiky za každého jedného bežca strom. V minulej sezóne pribudlo vďaka tejto aktivity do slovenských lesov presne 7 122 nových stromčekov!

Za podporu organizátori ďakujú Banskobystrickému kraju a starostovi Štiavnických Baní Stanislavovi Neuschlovi.

Ďalšia zastávka bude pravá romantika na zámku! Záverečná bežecká párty bude v Smoleniciach už 28. septembra. Registrovať sa dá pohodlne online TU.