Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 13. september 2024Meniny má Ctibor
< sekcia Šport

Bugárová ani Strýček nepostúpili na MS do A-finále

Na archívnej snímke Eduard Strýček sa usmieva v cieli pretekov C1 na 500 metrov vo finále Majstrovstiev SR v rýchlostnej kanoistike v bratislavskom športovom areáli Zemník. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Réke Bugárovej veľmi tesne ušla miestenka do A-finále disciplíny K1 na 200 m.

Samarkand 24. augusta (TASR) - lovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Bianka Sidová skončila siedma vo finále K1 na 1000 m na MS v neolympijských disciplínach v uzbeckom Samarkande. Na víťaznú Maďarku Emese Kohalmiovú stratila 10,345 sekundy. Druhá sa umiestnila Maryna Litvinčuková z Bieloruska a tretia finišovala Melina Anderssonová zo Švédska. Slováci Milan Dörner s Ákosom Gacsalom skončili v K2 na 1000 m na šiestom mieste.

Slovenská loď stratila na víťazov Aleha Jureniu a Mikitu Borykaua z Bieloruska 6,770 sekundy. Striebro získali Joakim Lindberg s Martinom Nathellom zo Švédska. Bronz si vybojovali Nemci Felix Daniel Rank a Martin Hiller.

Réke Bugárovej veľmi tesne ušla miestenka do A-finále disciplíny K1 na 200 m. V sobotnom semifinále si vyjazdila štvrté miesto. Rovnakú priečku obsadil v semifinále C1 na 200 m i Eduard Strýček, ktorý sa však ešte predstaví v B-finále (v nedeľu o 11.55 h).