Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Šport

Taliani budú bez zraneného Bastoniho, Spalletti povolal Manciniho

Na snímke v strede Simone Bastoni. Foto: TASR/AP

Spalletti už stratil z pôvodnej 29-člennej nominácie tretieho obrancu. Pre zranenia opustil tím aj Davide Calabria (AC Miláno) a Rafael Toloi z Atalanty Bergamo.

Rím 16. novembra (TASR) - Taliansky futbalista Alessandro Bastoni opustil svoj národný tím počas prípravy na záverečné dva zápasy kvalifikácie na ME 2024. Hráč Interu Miláno má natiahnutý sval na pravom lýtku a tréner Luciano Spalletti povolal namiesto neho Gianlucu Manciniho z AS Rím. Úradujúci majstri Európy bojujú o postup na šampionát v Nemecku. V záverečných dvoch zápasoch potrebujú získať minimálne štyri body.

Spalletti už stratil z pôvodnej 29-člennej nominácie tretieho obrancu. Pre zranenia opustil tím aj Davide Calabria (AC Miláno) a Rafael Toloi z Atalanty Bergamo. Povolaný bol podľa informácií AFP aj jeho spoluhráč a brankár Marco Carnesecch, ktorý doposiaľ nenastúpil za národný tím. Do nominácie sa dostal pre ochorenie Guglielma Vicaria z Tottenhamu Hotspur.

Taliani sú tretí v C-skupine, kde si už postup zaistilo vedúce Anglicko. "Azzurri" strácajú na druhú Ukrajinu, ktorá odohrala o zápas viac, tri body. Práve s ňou zrejme zohrajú v pondelok na neutrálnej pôde v Leverkusene rozhodujúci zápas o druhú postupovú priečku. Ešte predtým ich čaká stretnutie so Severným Macedónskom (17.11.). V prípade neúspechu majú isté miesto v play off vďaka umiestneniu v rebríčku Ligy národov.