Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Šport

Tatran čaká domáca premiéra s Kadetten, Djurkovič: Šanca na body

Na snímke nový tréner Ratko Djurkovič počas prvého tréningu hádzanárov Tatrana Prešov v Prešove v pondelok 8. júla 2024. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Aj Schaffhausen vstúpil prehrou do C-skupiny EL EHF, keď doma podľahol Benfice Lisabon 25:26.

Prešov 14. októbra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov nastúpia v utorok od 18.45 h proti švajčiarskemu majstrovi Kadetten Schaffhausen s cieľom získať prvé body v C-skupine Európskej ligy EHF. Vstúpili do nej prehrou na palubovke francúzskeho Limoges 24:31, no tréner Ratko Djurkovič verí, že domáce prostredie v kombinácii so stopercentným výkonom môžu priniesť Tatranu víťazstvo. Pre slovenského majstra ide o známeho súpera, s ktorým sa pred dvoma rokmi stretol v dvoch zápasoch EL.

Švajčiarsky tím vtedy triumfoval doma 31:37 a v Prešove 38:30. Pre kormidelníka slovenského tímu je viac než skúsenosť spred dvoch rokov dôležitejšia prítomnosť. "Pozeral som na nedávne zápasy súpera. Máme ho naštudovaného a vieme, ako hrá. V Európskej lige nemáte slabé tímy. Napriek tomu si myslím, že máme dobrú príležitosť získať potrebné body, no budeme na to potrebovať odovzdať stopercentný výkon. Týka sa to základnej sedmička a aj každého hráča z lavičky i fanúšika," uviedol Djurkovič pre klubový web. Pri pohľade na silu súpera upozornil na viacerých reprezentantov v kádri Kadetten. "Je to tím s dvoma plnohodnotnými zostavami. Má striktnú disciplínu od chorvátskeho trénera. Najsilnejšia stránka súpera je obrana, ktorú mení počas jedného útoku. Hráči prechádzajú do dvoch systémov 1-5 a 0-6 a na to sa potrebujeme adaptovať. Nebezpečný je pravý krídelník Rikhardsson, ktorý je rýchly a snažia sa ho po zisku lopty okamžite využiť. V kádri majú veľa reprezentantov svojich krajín," poznamenal Djurkovič.

Aj Schaffhausen vstúpil prehrou do C-skupiny EL EHF, keď doma podľahol Benfice Lisabon 25:26. Oba tímy sa pokúsia napraviť si chuť po neúspešnom vstupe do súťaže a jeden z prešovských pamätníkov predošlých zápasov proti Kadetten Erik Fenár verí, že úspešnejší bude Tatran. "Zápasy proti tomuto súperovi boli moje prvé v EL. Sú to veľmi cenné skúsenosti hrať proti hráčom, ktorých som predtým videl iba v televízii. Majú kvalitné spojky, pivota i krídla. Kvalitu majú určite aj na brankárskych postoch," poznamenal Fenár.

C-skupina Európskej ligy EHF, C-skupina, 2. kolo:

utorok, 15. októbra:

Tatran Prešov - Kadetten Schaffhausen /18.45, rozhodcovia: S. Ivanovič, M. Vujišič (obaja Č. Hora)/

tabuľka:

1. Limoges 1 1 0 0 31:34 2
2. Benfica 1 1 0 0 26:25 2
3. Kadetten 1 0 0 1 25:26 0
4. PREŠOV 1 0 0 1 24:31 0

zostávajúci program Tatrana Prešov v C-skupine EL EHF:

utorok, 15. októbra: Tatran - Kadetten Schaffhausen /18.45/
utorok, 22. októbra: Tatran - Benfica /20.45/
utorok, 29. októbra: Benfica - Prešov /18.45/
utorok, 19. novembra: Prešov - Limoges Handball /18.45/
utorok, 26. novembra: Kadetten Schaffhausen - Prešov /18.45/