Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Šport

Ten Hag mieri podľa britských médií na lavičku Manchestru United

Futbalista Manchestru United Cristiano Ronaldo sa teší po strelení gólu počas zápasu 29. kola anglickej Premier League Manchester United - Tottenham Hotspur v Manchestri v sobotu 12. marca 2022. Foto: TASR/AP

United patrí v tabuľke Premier League siedma priečka, na štvrtú pozíciu Tottenhamu zaručujúcu miestenku v LM 2022/2023 stráca momentálne tri body.

Manchester 7. apríla (TASR) - Novým trénerom futbalistov Manchestru United by sa mal podľa britských médií stať Holanďan Erik ten Hag. Súčasný kouč Ajaxu Amsterdam rokuje s vedením anglického klubu o zmluve, dohoda by mala padnúť v najbližších dňoch. Kontrakt bude platiť od sezóny 2022/2023.

Podľa ostrovných médií sa rozhovory ten Haga s predstaviteľmi ManUtd v uplynulých 24 hodinách zintenzívnili. Päťdesiatdvaročný tréner by mal na poste vystriedať Ralfa Rangnicka, ktorý sa po predčasnom odchode Oleho-Gunnara Solskjaera dohodol s United na spolupráci do konca prebiehajúcej sezóny.

Ten Hag vedie Ajax od roku 2017, v rokoch 2019 a 2021 ho priviedol k double a v roku 2019 aj do semifinále Ligy majstrov. V tejto sezóne klub z Amsterdamu vypadol v osemfinále LM. Ten Hag trénoval v rokoch 2013-2015 rezervu Bayernu, v holandskej lige viedol okrem Ajaxu aj Go Ahead Eagles a FC Utrecht.

United patrí v tabuľke Premier League siedma priečka, na štvrtú pozíciu Tottenhamu zaručujúcu miestenku v LM 2022/2023 stráca momentálne tri body. Pred ním je na piatom mieste ešte Arsenal, ktorý má rovnaký počet bodov ako Spurs, ale odohral o zápas menej.