Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Šport

VIDEO: Tenis-PSO: Turnaj okorení 8 hráčov z prvej stovky rebríčka

Na snímke zľava slovenský tenista Lukáš Klein, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) a riaditeľ Slovak Open Igor Moška a prezident STZ Miloslav Mečíř počas tlačovej konferencie pred mužským challengerovým turnajom Slovak Open v Bratislave v stredu 16. októbra 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dotácia najväčšieho tenisového turnaja na Slovensku je 148.625 USD (cca 136-tisíc eur).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 16. októbra (TASR) – Na nadchádzajúcom 25. ročníku challengerového tenisového turnaja Peugeot Slovak Open 2024 (28.10. – 3.11.) bude štartovať osem hráčov z prvej stovky rebríčka ATP. V hlavnej súťaži sú aj slovenskí reprezentanti Lukáš Klein (119.) a Jozef Kovalík (120.). Informoval o tom na tlačovej konferencii riaditeľ turnaja Igor Moška.

Nasadenou jednotkou je Rus Roman Safiullin (61. v rebríčku k 30. 9.), ďalej sú to Márton Fucsovics z Maďarska (87.), Talian Luca Nardi (89.), Damir Džumhur z Bosny a Hercegoviny (96.), Chorvát Borna Čorič (97.), Jacob Fearnley z Veľkej Británie (98.), Švajčiar Alexander Ritschard (99.) a Quentin Halys z Francúzska (100.). V zozname priamo akceptovaných je 21 hráčov. "Pavúk" doplní ešte šesť hráčov z kvalifikácie a organizátori udelia tri voľné karty a dve špeciálne výnimky.

"Tento tradičný turnaj má pre slovenský tenis veľký význam. V minulosti sa ho zúčastnilo veľa mladých nádejných hráčov a reprezentantov,“ uviedol prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř. Moška na neho nadviazal: "Som rád, že bratislavský Slovak Open má už dlhú dobu pevné miesto v kalendári. Na záver tohtoročnej sezóny je ešte veľa hráčov, ktorí chcú získať body do svetového rebríčka, aj preto máme skvelú účasť. Okrem osmičky z hráčov z prvej svetovej stovky do Bratislavy zavíta viacero vynikajúcich hráčov z minulosti aj súčasnosti. Príde päť hráčov, ktorí vyhrali turnaj ATP Tour, skvelí hráči sú aj v kvalifikácii. Veľmi sa teším, že do hlavnej súťaže sa dostali aj Slováci Lukáš Klein a Jozef Kovalík, na voľnú kartu pribudne Alex Molčan, kandidátom je Norbert Gombos. Príležitosť dostanú aj mladé slovenské talenty. O tom, ktorí hráči to budú, rozhodnú tréneri."

Vlani na turnaji triumfoval Gabriel Dallo, Lukáš Klein sa prebojoval do štvrťfinále, keď ho vyradil práve celkový víťaz z Kanady. "Je príjemné hrať doma. Veľmi sa teším. Formu som mal aj lepšiu ako je to teraz, ale verím, že sa mi zlepší. Dúfam, že budem hrať dobre," uviedol 26-ročný slovenský daviscupový reprezentant.

Dotácia najväčšieho tenisového turnaja na Slovensku je 148.625 USD (cca 136-tisíc eur). V hre je aj 125 bodov do rebríčka ATP. Stanica RTVS Šport bude vysielať priame prenosy počas celého týždňa, v sobotu semifinále dvojhry a finále štvorhry. Nedeľňajšie finále dvojhry sa začína o 15.00 h. O turnaj prejavili záujem aj zahraničné televízne spoločnosti z Európy.