Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Šramková po prehre vo finále v Monastire: Nezostalo veľa energie

Na archívnej snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si výrazne polepšila v rebríčku WTA, keď poskočila o 34 miest nahor.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Monastir 16. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková vo svojom prvom finále dvojhry v kariére na okruhu WTA neuspela. V súboji o titul na turnaji v tuniskom Monastire bola v stretnutí nenasadených hráčok nad jej sily Britka Sonay Kartalová, ktorá zvíťazila 6:3, 7:5.

Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si výrazne polepšila v rebríčku WTA, keď poskočila o 34 miest nahor. V jeho onlajn vydaní jej aktuálne patrí 102. priečka.

Obe hráčky zažili boj o turnajový primát na najprestížnejšom okruhu premiérovo a začali nervózne. Britka hneď v prvej hre stratila podanie a Slovenka ju vzápätí napodobnila. Šramková potom nezvládla servis a prehrávala 1:3, no podaril sa jej rebrejk. Keď však stratila podanie aj na 3:5, Kartalová už zopakovanie podobnej situácie nedopustila a využila hneď prvý setbal.

V druhom sete slovenská hráčka ťahala za kratší koniec od úvodného gemu, ktorý prehrala pri vlastnom podaní bez úspešnej výmeny. Prehrávala aj 1:4, no následne zabojovala a po troch úspešných gemoch vyrovnala na 4:4. V jedenástej hre však opäť stratila podanie, celkovo po siedmykrát v zápase a Britka dopodávala do víťazného konca, keď premenila už úvodný mečbal. Šramkovej sa tak nepodarilo súperku zdolať tak ako pred rokom na turnaji v Bathe, keď uspela v troch setoch.

"Som šťastná, že sa mi v kariére podarilo dosiahnuť ďalší míľnik. Na finále mi, žiaľ, nezostalo veľa energie. Bol to zápas, v ktorom bolo treba byť veľa na nohách, čo som už v mojom stave nedokázala. Súperka si počas celého zápasu držala veľmi dobrú dĺžku úderov a dokázala sa tak dostať z ťažkých pozícií. Hneď po zápase sme s trénerom vyrazili na letisko a presúvame sa do Thajska. Už v utorok ma čaká zápas prvého kola na turnaji v meste Hua Hin. Bude to dosť náročný presun, no keďže chcem preniknúť do prvej svetovej stovky a chýba mi k tomu už iba krok, musím to ísť vyskúšať, keďže som sa dostala priamo do hlavnej súťaže turnaja WTA. Ešte raz by som sa chcela poďakovať všetkým za podporu počas tohto týždňa," povedala pre web Slovenského tenisového zväzu (STZ) dvadsaťsedemročná hráčka Národného tenisového centra.



dvojhra - finále:

Sonay Kartalová (V.Brit.) - Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) 6:3, 7:5



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. odsek a hlas Šramkovej v 5. odseku.