Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Šport

Tenista Mpetshi Perricard vyhral turnaj v Bazileji bez straty setu

Na snímke francúzsky tenista Giovanni Mpetshi Perricard s trofejou, v nedeľu 27. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Mpetshimu Perricardovi patrí vo svetovom rebríčku 50. miesto a stal sa tak rankingovo najnižšie postaveným víťazom v Bazileji od roku 1975.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bazilej 27. októbra (TASR) - Francúzsky tenista Giovanni Mpetshi Perricard získal titul na turnaji ATP v Bazileji. S Američanom Benom Sheltonom si poradil v dvoch setoch 6:4, 7:6 (4). Favorit zápasu bol pritom Shelton, ktorý figuroval na turnaji ako nasadená šestka.

Mpetshimu Perricardovi patrí vo svetovom rebríčku 50. miesto a stal sa tak rankingovo najnižšie postaveným víťazom v Bazileji od roku 1975. Práve vtedy sa podujatie dostalo na svetový okruh. Dvadsaťjedenročný Francúz nestratil tento týždeň ani jedno podanie a musel odvrátiť len tri brejkbaly. Vo finále predviedol 22 es a vyhral svoj prvý turnaj ATP 500 v kariére.

"Je úžasné vyhrať turnaj takýmto spôsobom. Prvýkrát v kariére je to 'päťstovka'. Môžem byť so sebou spokojný, s dneškom i predošlými piatimi dňami," citovala Mpetshiho Perricarda agentúra AP. Túto sezónu začal na 200. mieste rebríčka a vyhral niekoľko challengrov i májový turnaj v Lyone. V pondelkovom vydaní rebríčka poskočí na 31. miesto a zlepší svoje kariérne maximum. Shelton sa zas vráti do najlepšej dvadsiatky.



výsledok - finále:

Giovanni Mpetshi Perricard (Fr.) - Ben Shelton (USA-6) 6:4, 7:6 (4)