Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 24. september 2024Meniny má Ľuboš aj Ľubor
< sekcia Šport

Tenista Shelton zdolal Medvedeva na Laver Cupe, vedie Výber sveta

Americký tenista Ben Shelton z Výberu sveta počas zápasu mužskej dvojhry proti Rusovi Daniilovi Medvedevovi z Výberu Európy počas tretieho dňa Laver Cupu v Berlíne v nedeľu 22. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Výber Európy - Výber sveta 7:11

Berlín 22. septembra (TASR) - Výber Európy piatykrát triumfoval v tenisovom turnaji Laver Cup. Rozhodlo o tom víťazstvo Španiela Carlosa Alcaraza nad Američanom Taylorom Fritzom 6:2, 7:5 v závere posledného 3. hracieho dňa turnaja v Berlíne. Výber Európy triumfoval nad Výberom sveta 13:11.

"Bolo to skvelé. Prišli sme sem ako jeden tím a toto víťazstvo patrí nám všetkým. Bola to dobrá práca celého tímu. Bolo naozaj ťažké dosiahnuť naň, boli sme blízko prehry, ale Sasha Zverev mi dal svojím víťazstvom šancu získať Laver Cup," uviedol Alcaraz. Podľa neho bolo náročnejšie sledovať zápasy tímových spoluhráčov, než bojovať proti súperom na dvorci. "Bolo to naozaj ťažké. Snažil som sa držať si trochu odstup a pozerať to v televízii v šatni a odtiaľ podporovať chlapcov z tímu. Ale aj tak to boli nervy," poznamenal Alcaraz.

Výber sveta nedosiahol na tretí triumf po sebe a v Laver cupe, ktorý sa hrá od roku 2017, má s Výberom Európy negatívnu bilanciu 2 víťazstvá, 5 prehier. V roku 2025 sa turnaj bude konať v San Franciscu.

Nedeľňajší program odštartovala štvorhra, v ktorej španielsko-holandská dvojica Carlos Alcaraz, Casper Ruud zdolala Američanov Bena Sheltona s Francesom Tiafoeom 6:2, 7:6 (6). Američan Ben Shelton následne zvíťazil nad Rusom Daniilom Medvedevom 6:7 (6), 7:5, 10:7. Po ich súboji bol stav zápasu medzi Výberom sveta a Výberom Európy 11:7. Nemec Alexander Zverev následne prehrával po prvom sete s Francesom Tiafoeom 0:1, no duel napokon zvrátil a po víťazstvom 2:1 na sety udržal pre svoj tím šancu na celkové víťazstvo. Rozhodujúci zápas napokon zvládol Alcaraz, ktorý zdolal Fritza. Výber Európy opäť viedol Björn Borg a Výber sveta hral pod vedením Johna McEnroea.




Laver Cup:

Výber Európy - Výber sveta 13:11

dvojhra: Ben Shelton (USA) - Daniil Medvedev (Rus.) 6:7 (6), 7:5, 10:7,
štvorhra: Carlos Alcaraz, Casper Ruud (Šp./Hol.) - Ben Shelton, Frances Tiafoe (USA) 6:2, 7:6 (6),
Alexander Zverev (Nem.) - Frances Tiafoe (USA) 6:7 (5), 7:5, 10:5, Carlos Alcaraz (Šp.) - Taylor Fritz (USA) 7:2, 7:5