Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Šport

Tím Haas uhradil Uralkali dlžnú sumu, môže opustiť Holandsko

Na snímke vpravo britský pilot formuly 1 Lewis Hamilton z tímu Mercedes a vľavo japonský pilot Juki Cunoda na monoposte RB počas tretieho voľného tréningu na Veľkú cenu Maďarska seriálu F1 na okruhu Hungaroring v Budapešti v sobotu 20. júla 2024. Foto: TASR/AP

Haas ukončil zmluvu s Uralkali v marci 2022 po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

Zandvoort 26. augusta (TASR) - Tím F1 Haas môže opustiť Holandsko po potvrdení, že zaplatil bývalému ruskému sponzorovi Uralkali refundáciu nariadenú rozhodnutím súdu. Účasť stajne na víkendovej VC Talianska tak nie je v ohrození. Monza bude hostiť druhé preteky po letnej prestávke sa uskutočnia budúci víkend.

Haas ukončil zmluvu s Uralkali v marci 2022 po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Švajčiarsky arbitrážny súd v júni rozhodol, že americký tím Haas má právo vypovedať zmluvu, ale mal by spoločnosti Uralkali vrátiť časť sponzorských prostriedkov zaplatených vopred. Spoločnosť sa opäť obrátila na súd, keď suma približne v hodnote ôsmich miliónov eur nebola zaplatená do júlového termínu. Uralkali sa tak obrátila na holandské súdy. To zabezpečilo, že kamióny Haasu nemohli opustiť krajinu, kým sa neuhradí dlžná platba. Informovala o tom agentúra DPA.