Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Šport

Pogačar si počas oddychu doprial koláčik: Nehovorte to

Slovinský cyklista Tadej Pogačar v žltom drese vedúceho pretekára, Dán Jonas Vingegaard v bodkovanom drese pre najlepšieho vrchára a Francúz Romain Gregoire (vpravo) jazdia cez horský priechod Peyresourde počas 15. etapy cyklistických pretekov Tour de France na trati z Loudenvielle do Plateau de Beille, dlhej 198 km vo francúzskom meste Loudenvielle 14. júla 2024. Foto: TASR/AP

Pogačara delí ešte týždeň od jeho dvojitého úspechu, keďže tento rok zvíťazil aj na prestížnych pretekoch na Giro d´Italia.

Paríž 15. júla (TASR) - Slovinský cyklista Tadej Pogačar si po dvoch pyrenejských víťazstvách za sebou na Tour de France doprial sladkú pauzu. V pondelok mali pretekári voľný deň, líder celkového poradia si ho užil.

"Nehovorte to môjmu výživovému poradcovi. Ale práve som mal jeden z najlepších koláčikov v mojom živote," uviedol 25-ročný Slovinec, ktorého citovala agentúra DPA. Pogačara delí ešte týždeň od jeho dvojitého úspechu, keďže tento rok zvíťazil aj na prestížnych pretekoch na Giro d´Italia. Na prebiehajúcej prestížnej Tour čakajú pretekárov ešte dve ťažké alpské etapy a záverečná individuálna časovka. "Bude to náročný týždeň, tak ako aj ten uplynulý. Ešte uvidíme nejaké iskrenie," povedal Pogačar.

Jeho rival a dvojnásobný víťaz TdF Jonas Vingegaard urobí všetko pre to, aby ho zdolal a to aj napriek dvom ťažkým prehrám, ktoré mu Slovinec uštedril. Dán na neho stráca 3:09 minúty. Pogačar v nedeľnej etape s výstupom na Plateau de Beille dosiahol najvyššie hodnoty vo svojej kariére. "Bol to skvelý deň," poznamenal.