Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Šport

Toronto angažovalo na post asistenta trénera Marca Savarda

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Savard pôsobil v uplynulej sezóne na rovnakej pozícii v Calgary Flames. Predtým bol v dvoch ročníkoch koučom tímu Windsor Spitfires v Ontario Hockey League (OHL).

Toronto 24. júna (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs angažoval na post asistenta trénera Marca Savarda. Štyridsaťšesťročný kanadský kouč sa pripojí k realizačnému tímu, ktorý vedie hlavný kormidelník Craig Berube. Informoval o tom portál TSN.

Savard pôsobil v uplynulej sezóne na rovnakej pozícii v Calgary Flames. Predtým bol v dvoch ročníkoch koučom tímu Windsor Spitfires v Ontario Hockey League (OHL). Svoju trénerskú kariéru začal pred angažmánom vo Windsore, keď bol v sezóne 2019/20 asistent trénera v St. Louis Blues.

Bývalý útočník nastúpil v dresoch New Yorku Rangers, Calgary Flames, Atlanty Thrashers a Bostonu Bruins v 807 zápasoch základnej časti NHL a získal 706 bodov (207+499), v play off pridal 25 duelov a zaznamenal osem gólov a 14 asistencií. V sezóne 2010/2011 získal Stanleyho pohár v drese Bostonu, tím vtedy viedol ako kapitán slovenský obranca Zdeno Chára.

Kormidelník Berube tak skompletizoval svoj realizačný tím na nadchádzajúcu sezónu. Okrem Savarda sú ďalšími asistentmi aj Lane Lambert a Mike Van Ryn, kouč brankárov je Curtis Sanford a video tréneri Jordan Bean a Sam Kim.