Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Šport

Trenčania v tejto sezóne TEL prvýkrát vyhrali vonku

Na snímke zľava Tomáš Bokroš (Trenčín) a Sahir Gill (Nitra) bojujú o puk v zápase 12. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Dukla Trenčín v Nitre v nedeľu 20. októbra 2024. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Naplno bodovať sa im podarilo v 12. kole v Nitre (4:1), čím mužstvo pozitívne reagovalo na odvolanie hlavného trénera Ernesta Bokroša.

Nitra 21. októbra (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín zaznamenali prvé víťazstvo na ľade súpera v novom ročníku Tipos extraligy. Naplno bodovať sa im podarilo v 12. kole v Nitre (4:1), čím mužstvo pozitívne reagovalo na odvolanie hlavného trénera Ernesta Bokroša. Trenčania sa pod Zoborom prezentovali bojovným výkonom a práve vo väčšom nasadení prekonali domácich "corgoňov".

Víťaznú premiéru za Trenčín zažil lotyšský brankár Gustavs Grigals, ktorý zlikvidoval 36 z 37 striel súpera. Spoluhráči mu pomohli obetavou hrou, pričom domácim chýbal pokoj na hokejkách a ich súhra často viazla. "Na tomto pracujeme od začiatku sezóny. Teraz chalani plnili to, čo sme chceli. Hrali obetavo, pomáhali sme si jeden druhému, ´Gus´ nám dal šancu a tím mu pomohol. Toto je prvý krok, do polnoci trvá víťazstvo a uvidíme, čo príde zajtra" uviedol Pavol Mihálik, ktorý v oficiálnom zápise figuroval ako hlavný tréner. Spolu s Ivanom Fenešom a Petrom Kosom dočasne prebral povinnosti na striedačke. Budúcnosť na trenčianskej striedačke je zatiaľ otázna. "To nie je na mne, sme tu na to, aby sme chlapcom pomohli. Pracujeme deň po dni a uvidíme. Dnes sme tu, čo bude zajtra to už nie je na nás," dodal Mihálik k situácii na trénerskom poste.

Nitrania ťahajú negatívnu sériu na vlastnom ľade, prehrali už štvrtý duel za sebou. "Hráči určite veľmi chcú, to sa im nedá uprieť. Potrebujeme dostať pokoj na hokejky, robiť trochu lepšie rozhodnutia. Hráči dávajú zo seba maximum. Trenčín odvolal trénera a vždy mužstvo dostane nový impulz. Bolo vidieť, že do toho dávajú všetko, boli maximálne bojovní, dohrávali súboje a hrali jednoduchý hokej. V niektorých momentoch bol Trenčín v tom zanietení nad nami. To bol aj dôvod toho, prečo sme sa nepresadili," povedal domáci kouč Andrej Kmeč.

Obhajcovia titulu majú problém aj na brankárskom poste. Legionárska dvojička Sami Aittokallio a Libor Kašík chýba pre zranenie. Šancu na debut v najvyššej slovenskej súťaži dostal v piatok proti Banskej Bystrici 21-ročný Erik Šebo a rovnaký brankár chytal aj proti Trenčínu. "Erik odchytal oba zápasy dobre, nie je mu čo vyčítať. Držal nás v zápase s Bystricou a aj dnes. Naskočil do toho veľmi dobre," dodal Kmeč, ktorý potvrdil, že Nitrania neplánujú doplniť káder o nového brankára a počkajú na uzdravenie zraneného fínsko-českého dua.