Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

VIDEO: Trnava nezvládla odvetu, Gašparík: Postup sme si nezaslúžili

Na snímke sklamaní hráči Trnavy reagujú po odvetnom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) vo futbale medzi Wisla Krakov a FC Spartak Trnava v Krakove vo štvrtok 15. augusta 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Týždeň sme sa pripravovali na to, že chceme hrať v Krakove aktívne a streliť prvý gól, ale na ihrisku bol opak pravdou, povedal Gašparík.

Krakov 16. augusta (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava nezvládli boj o postup do play off Európskej konferenčnej ligy (EKL). Hoci na ihrisko poľskej druholigovej Wisly Krakov cestovali s náskokom 3:1 z prvého duelu, odvetu herne nezvládli a po prehre rovnakým rozdielom v predĺžení napokon vypadli v dramatickom rozstrele. V ňom mohol byť hrdina striedajúci Filip Bainovič, ale svoj "postupový" pokus nepremenil a domáci v štrnástej sérii rozhodli o svojom triumfe 12:11. Podľa kouča Michala Gašparíka si však Spartak postup za svoj výkon nezaslúžil.

"My sme chceli hrať úplne inak ako napokon ten zápas od prvej minúty vyzeral. Týždeň sme sa pripravovali na to, že chceme hrať v Krakove aktívne a streliť prvý gól, ale na ihrisku bol opak pravdou. Boli sme absolútne bez pohybu, zle sme kombinovali. Bolo tam veľmi veľa nevynútených chýb a až sme sa sami čudovali, ako môžu skúsení hráči strácať takéto ľahké lopty. Wisla hrala vo vysokom tempe a nedokázali sme sa s tým vyrovnať," podrobil Gašparík výkon svojich zverencov kritike na pozápasovej tlačovej konferencii. Po góle na 0:1 v závere prvého polčasu nepomohol ani dohovor v kabíne: "Cez polčas sme hráčom opakovali, že keď nebudeme hrať, tak vypadneme, ale nepomohlo to. Náš matný výkon pokračoval aj v druhom polčase, nepomohli ani striedania."



Wisla po hodine hry zmazala dvojgólové manko z prvého zápasu a v predĺžení sa dostala "na koňa" gólom na 3:0. Michal Ďuriš síce potom svojím piatym gólom v tomto ročníku EKL zariadil rozstrel, v ňom však mali pevnejšie nervy domáci. V play off o skupinovú fázu teraz nastúpia proti Cercle Bruggy. "V predĺžení sme sa trochu nadýchli gólom Ďuriša. V rozstrele mohol byť náš zlý výkon zabudnutý, pretože sme nepremenili 'mečbal' a ďalší 'mečbal' nám odvolal rozhodca. Domáci však hrali výborne, boli futbalovejší a postúpili zaslúžene. My by sme si postup za tento výkon nezaslúžili," tvrdí Gašparík. Jeho taktický zámer v Krakove vôbec nevyšiel: "Vstup do zápasu bol nevydarený a potom sa to nabaľovalo. Navyše prišla nezmyselná penalta, to domácich ešte viac povzbudilo. Absolútne nám nezahrali starší kľúčoví hráči, ich výkony boli veľmi slabé. Nadviazať na výkon z domáceho zápasu nedokázala ani mladá stopérska dvojica. Bolo to z našej strany veľmi nervózne, strácali sme lopty. Markantne sa ukázal rozdiel v tom, ako hráme doma a vonku."

Na snímke zľava hráč Trnavy Adrian Zelkovič, hráč Krakova Marc Carbo a kapitán Trnavy Roman Procházka počas odvetného zápasu 3. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) medzi Wisla Krakov - FC Spartak Trnava vo štvrtok 15. augusta 2024 v Krakove.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj


Sklamanie netajil ani český stredopoliar Vojtěch Kubista: "Obrovské sklamanie. Mali sme dobrú pozíciu pred odvetou a úplne sme to pokazili. Postup sme si podľa priebehu zápasu nezaslúžili, hoci sme sa v predĺžení vrátili do hry. Môžeme byť naštvaní iba sami na seba. Mali sme si to uhrať sami, no neboli sme tak aktívni, ako sme chceli." Jeho spoluhráč Róbert Pich vydržal na ihrisku iba prvú štyridsaťpäťminútovku. "Ťažko sa hľadajú slová, je to veľká frustrácia. Zápas sme vôbec nezvládli, každý z nás sa musí pozrieť sám na seba, pretože výkony neboli dobré. Chceli sme dať prvý gól, ale vôbec sme sa neudržali na lopte, nedostávali sme sa do kombinácií. Neviem vysvetliť, prečo to tak bolo, ale určite bol dnes súper lepší. Po prvom zápase sme boli favorit, mali sme to potvrdiť, ale ukázala sa ich sila, hoci hrajú iba druhú ligu. Musíme sa to pokúsiť odčiniť v lige. Čaká nás tvrdá práca," zdôraznil Pich vo videu na webstránke Spartaka.