Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Trnavu čaká v 3. predkole Wisla Krakov, Gašparík: Ťažký súper

Na snímke radosť hráčov Trnavy po strelení gólu počas odvetného zápasu 2. predkola Európskej konferenčnej ligy medzi FC Spartak Trnava a FK Sarajevo v Trnave v stredu 31. júla 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Spartak bude chcieť nadviazať na domácu odvetu 2. predkola proti Sarajevu, keď vyhral 3:0. Proti Wisle by rád zopakoval minulý rok, vtedy v rovnakej fáze súťaže vyradil poľského súpera Lech Poznaň.

Bratislava 7. augusta (TASR) - Futbalistov FC Spartak Trnava čaká tretí rok za sebou v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy tím z Poľska. Ich súperom bude druholigista Wisla Krakov, no podľa trénera Michala Gašparíka mužstvo čaká ťažký protivník a postupové šance sú päťdesiat na päťdesiat. Spartak, ktorý trápi početná maródka, sa v prvom zápase predstaví vo štvrtok na domácom štadióne, odveta je na programe o týždeň neskôr.

Trnavskému kormidelníkovi chýba až deväť hráčov, keďže v druhom kole Niké ligy sa na pôde Michaloviec zranili ďalší dvaja. Trnava rovnako ako proti Trenčínu remizovala po výsledku 0:0. "My trpíme na maródku. Jediné pozitívum je, že sa vrátil Erik Daniel . Máme sedem zranených hráčov a v nedeľu sme prišli o ďalších dvoch. Je to strašne veľa a hlavne sú medzi nimi kľúčoví hráči," povedal tréner Michal Gašparík na oficiálnom kanáli Trnavy na youtube.com.

Spartak bude chcieť nadviazať na domácu odvetu 2. predkola proti Sarajevu, keď vyhral 3:0. Proti Wisle by rád zopakoval minulý rok, vtedy v rovnakej fáze súťaže vyradil poľského súpera Lech Poznaň (1:2 vonku, 3:1 doma). "Musím mať šťastnú ruku, aby som vybral základnú jedenástku. Potrebujeme sa aj systémovo trafiť, ako budeme hrať. Mal som plán, ale pravdepodobne siahneme k niečomu inému. Čaká nás ťažký súper, ale verím, že ľudia, ktorí prídu, nám dajú obrovskú energiu. Chalani zo seba dajú všetko. Potom si ligové kolo odkladáme, budeme sa teda sústrediť na dva zápasy s Wislou a uvidíme ako to dopadne," uviedol Gašparík. V prípade, že "andeli" postúpia, čaká ich v play off zdolaný tím zo súboja 3. predkola Európskej ligy medzi nórskym FK Molde a belgickým zástupcom Cercle Bruggy.

Trnavčania veria, že im pomôžu aj fanúšikovia. Proti Sarajevu ich prišlo na Štadión Antona Malatinského 9120. "Ukázalo sa, že ak ľudia prídu, výkonnosť hráčov stúpa," zhodnotil kouč a doplnil ho Michal Ďuriš, ktorý dal proti súperovi z Bosny a Hercegoviny dva góly: "Doma je to cítiť, sú pre nás dvanásty hráč. Verím, že v ďalšom kole príde ešte viac fanúšikov." Gašparík sa vyjadril aj ku kvalite Krakova: "Hodnotovo ja ich káder na úrovni nás. Myslím si, že to bude 50 na 50. Síce sú v druhej lige, ale nie je sranda vyhrať Poľský pohár. Oni majú svoju kvalitu. Prišlo u nich k obmene kádra, majú sedem nových hráčov. Sú medzi nimi zaujímaví Španieli a ďalší cudzinci." Zápas má výkop o 20.30 h a v priamom prenose ho odvysiela STVR. Rozhodcovia sú z Kazachstanu na čele s hlavným Sajatom Karabajevom.

Druhý slovenský zástupca MFK Ružomberok odohrá svoj duel rovnako vo štvrtok, keď privíta chorvátsky Hajduk Split. Tretí tím uplynulej sezóny v domácej lige sa naposledy predstavil v skupinovej fáze niektorej z európskych súťaží v ročníku 2010/11. V Európskej lige vtedy nepostúpil do vyraďovačky. Hajduk v druhom predkole potvrdil rolu favorita a prešiel cez HB Tórshavn.

Úradujúci víťaz Slovnaft Cupu si na súpera verí. "Videli sme, že sa vieme vyrovnať Trabzonsporu, takže prečo by sme sa nemohli vyrovnať aj Hajduku a možno ich aj zdolať? Do zápasu ideme sebavedomo a popracovať na efektivite. Potom môžeme spraviť veľké veci,“ skonštatoval stredopoliar Adam Tučný pre klubovú stránku. Duel je na programe o 18.30 h na štadióne pod Čebraťom. V prípade postupu čaká Ružomberok v play off víťaz z dvojice FC Noah - AEK Atény (prvý zápas 3:1).

V jednom zo stretnutí 3. predkola EKL bude mať Slovensko aj rozhodcovské zastúpenie. Zápas medzi Bröndby Kodaň a Legia Varšava povedú slovenskí rozhodcovia Martin Dohál, František Ferenc a Martin Vitko.

prvé zápasy 3. predkola EKL:

štvrtok 8. augusta:

17.00 Ararat-Armenia - Puskás Akadémia

17.00 FK Auda - FK Drita

17.00 FC Ordabasy Šymkent - Pjunik Jerevan

18.00 HJK Helsinki - FK Dečič

18.00 Iberia 1999 - Basaksehir Istanbul

18.00 Ilves Tampere - Djurgarden IF

18.00 FK Mladá Boleslav - Hapoel Beer Sheva

18.30 MFK RUŽOMBEROK - Hajduk Split /rozhodcovia: Grado - Granado, Fernandez (všetci Šp.)/

18.30 Silkeborg IF - KAA Gent

19.00 Bröndby Kodaň - Legia Varšava /rozhodcovia: Dohál - Ferenc, Vitko (všetci SR)/

19.00 Olimpija Ľubľana - Šeriff Tiraspoľ

19.00 Omonia Nikózia - Fehérvár FC

19.00 FC Zürich - Vitoria Guimaraes

19.30 CSKA 1948 Sofia - Pafos FC

20.00 Botev Plovdiv - Zrinjski Mostar

20.00 FC Ballkani - FC Larne

20.00 Corvinul Hunedoara - FC Astana

20.00 Kilmarnock FC - Tromsö IL

20.00 Maccabi Petah Tikva - CFR Kluž

20.00 NK Osijek - FK Zira

20.15 NK Maribor - Vojvodina Novi Sad

20.15 Vikingur Reykjavík - Flora Tallinn

20.30 FC SPARTAK TRNAVA - Wisla Krakov /rozhodcovia: Karabajev - Dolgich, Belogradov (všetci Kaz.)/

20.45 FC St. Mirren - Brann Bergen

20.45 St. Patricks Athletic - Sabah Baku