Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Šport

Udine je pred zápasom Talianska s Izraelom v najvyššej pohotovosti

Na snímke vľavo taliansky hráč Nicolo Barella strieľa druhý gól v zápase B-skupiny ME vo futbale Taliansko - Albánsko v Dortmunde 15. júna 2024. Foto: TASR/AP

Udine taktiež povolalo z regiónu stovky policajtov navyše. Na 17.00 h je v meste naplánovaná propalestínska demonštrácia, na ktorú sa očakáva príchod asi 4000 ľudí.

Udine 14. októbra (TASR) - Talianske mesto Udine je v stave najvyššej pohotovosti. Dôvodom je večerný zápas A-divízie Ligy národov medzi domácou reprezentáciou a Izraelom, ktorý sa odohrá na tamojšom Stadio Friuli o 20.45 h.

Pre vojenský konflikt Izraela s palestínskym militantným hnutím Hamas hral národný tím židovského štátu všetky duely v tomto roku na pôde Maďarska. Do Debrecínu vycestovali na septembrový "domáci" zápas LN aj hráči Belgicka, ktorých futbalová federácia odmietla hostiť súboj z bezpečnostných dôvodov. Izraelčania tak budú štartovať mimo Maďarska prvýkrát od novembrovej kvalifikácie na letné ME v Nemecku.

"Tento zápas odohráme s nádejou, že viac ľudí presvedčíme o nesprávnosti vojny. Je veľa Izraelčanov, ktorí ju nechcú a musíme prehovárať čoraz viac ľudí, že toto je niečo, čo musí prestať," uviedol tréner Talianov Luciano Spalletti. V rámci bezpečnostných opatrení išla do predaja polovica vstupeniek na štadión s kapacitou 25.000 miest. Okolie 48 hodín pred výkopom ohraničili a vyhlásili za "červenú zónu". Cez vysoké kovové bariéry môžu prejsť len fanúšikovia so vstupenkami, ktorých čaká dôkladná kontrola.

Udine taktiež povolalo z regiónu stovky policajtov navyše. Na 17.00 h je v meste naplánovaná propalestínska demonštrácia, na ktorú sa očakáva príchod asi 4000 ľudí, pripomenula agentúra AP.